Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Twisted Tower Dire - Netherworlds
Jaar van release: 2007
Label: Remedy Records
Twisted Tower Dire - Netherworlds
Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De nieuwe plaat van het Amerikaanse Twisted Tower Dire is nogal een tegenvaller.
Waar men eerder wist te overtuigen met een straffe pot traditionele heavy metal, weet men dat op dit album helaas niet te doen.

Toegegeven, de band trapt verdomd goed af. Opener Starshine is een vette heavy metal track waarin de beste elementen samenkomen die de band kenmerken. Vette riffs en goede zang gaan hand in hand en de Motörhead invloeden zijn gezien de snelheid niet van de lucht.
Na dit nummer lijken we met een totaal andere band te maken te hebben. Dire Wolf is namelijk een draak van een nummer met afgrijselijk onzuivere zangpartijen en een buitengewoon clichématige compositie. Neem daarbij de wel erg gedateerde productie die de tenen zo mogelijk nog verder doet krommen.

Helaas blijft de band het gehele album hangen op middelmatigheid. De zanger gaat meerdere malen hoorbaar de fout in en weet door gebrek aan volume meerdere uithalen tot beschamende aangelegenheden te maken. De riffs zijn hier en daar nog wel aardig, maar de meeste gitaarpartijen hebben we al vaker en ook beter gehoord. Wellicht dat liefhebbers van ouderwetse power metal hier nog wat mee kunnen, maar eigenlijk zou je dit gebrek aan kwaliteit niet mogen verwachten van een band van dit kaliber. Hoewel ik absoluut een liefhebber ben van vergelijkbare bands als Running Wild of in mindere mate Hammerfall is dit geheel te matig om een positief oordeel te kunnen vellen.
Teleurstellende plaat.

Tracklist
1. Starshine
2. Dire Wolf
3. Fortress
4. Killing Kind
5. Netherworlds
6. Casuality Of Cruel Times
7. Tales Of Submission
8. No One Left To Blame
9. Firebird

Score: 56 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 17 februari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Hellhammer op 17-02-2007 om 13:53u
Score: 40 / 100

Pssst.. Tony Taylor zingt nog op deze plaat. Ik vind het in ieder geval ook een gigantische teleurstelling. The Curse Of Twisted Tower, The Isle Of Hydra en Crest Of The Martyrs zijn allemaal top platen, en dan komen ze met dit gedrocht...

Reactie van Jeroen op 17-02-2007 om 18:14u

volgens mijn informatie is hij vertrokken tijdens het schrijfproces. Ook volgens de website. Ik heb geen biografie er bij gekregen , dat is dan weer vreemd. Nog meer die dat dan kunnen bevestigen, anders ben ik zelf geïnformeerd

Reactie van Jeroen op 17-02-2007 om 18:15u

voor de zekerheid een subtiele aanpassing. vage zaak

Reactie van Hellhammer op 18-02-2007 om 23:36u

Het album was al opgenomen in 2005, en toen zat Tony d'r wel nog bij (er waren wat problemen met het platenlabel of zo, dus vandaar het uitstel).