Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Danny Vaughn - Traveller
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Danny Vaughn - Traveller
Danny Vaughn, een naam die op het eerste oor niet zo bekend klinkt, maar deze kerel heeft zijn sporen verdiend bij bands als Waysted en Tyketto. Met de laatst genoemde verwierf hij naam en faam op o.a. MTV en opende als voorprogramma voor bands als Iron Maiden. Tyketto ging echter ten onder in het geweld van alsmaar opkomende rockbands in een neergaande belangstelling. In 1999 deed hij al eens een poging met de band Vaughn, maar in 2003 werd het allemaal weer wat serieuzer toen Frontiers hem vroeg om een voor hem wat vooruitstrevender album te maken. Samen met gitaristen Tony Marshall (Contagious) en Pat Heath (Brave New World), bassist Steve McKenna (Ten) en drummer Lee Morris (Paradise Lost) nam Danny dit melodieuze maar tevens wat krachtigere album Traveller op en produceerde het geheel vervolgens zelf.

Het resultaat mag er zijn; een eerlijk rockalbum, elektrischer dan vroeger (alhoewel de akoestische gitaar af en toe naar voren wordt geschoven, zoals eventjes in het gevoelige That’s What She Says en de ballad The Touch Of Your Hand), met een lekkere volle sound. De slaggitaren klinken redelijk vet maar overheersen nergens; wat meer solo’s had van mij wel gemogen. Danny is prima bij stem en het geheel luistert lekker ongecompliceerd weg.
In The Warrior’s Way gaat de band even in de volumeversnelling, maar het gaat nergens over de top heen. Think of me in the fall soest de luisteraar weer even in dromenland maar Death Of The Tiger brengt je weer bij de les.

Sterk album. Op 10 februari is er voor de liefhebbers in Engeland een meet and greet; dat zal de vliegtuigen hier niet vol maken maar deze cd verdient een ruime belangstelling onder de oldschool rockers.

Tracklist:
1. Miracle Days
2. Badlands Rain
3. Traveller
4. Restless Blood
5. That’s What She Says
6. The Touch Of Your Hand
7. Lifted
8. The Warrior’s Way
9. The Measure Of A Man
10. Think Of Me In The Fall
11. Death Of The Tiger
12. Better By Far

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 11 februari 2007

Koop dit album in

Meer Danny Vaughn:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van darker op 17-02-2007 om 13:05u
Score: 85 / 100

Heb mij het album aangeschaft, ik zou zeggen : verplichte aanschaf voor fans van tyketto en melodieuze(hard)rock. pracht plaat!

Reactie van anton op 21-02-2007 om 20:14u
Score: 10 / 100

de tyketto tijd komt weer even tot leven, een heerlijk album om te luisteren danny is op zijn best is mijn mening

Reactie van Ben op 01-08-2007 om 11:48u
Score: 80 / 100

Album voor de tweede keer aan het luisteren. Het luistert lekker weg, meestal moet ik toch meer wennen aan een nieuw album. Zeker verplichte kost voor de Tyketto fans, en dan met name diegene die ook het stemgeluid van Danny kunnen waarderen (IMHO een van de beste stemmen in het genre).

Ben bang dat het album op de lange duur wat minder zal blijven boeien, is niet echt verassend en net iets minder swingend / rockend als de Tyketto albums, daarom "slechts" 80 punten. Nietemin lekkere plaat!