Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Pride Of Lions - The Roaring Of Dreams
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Pride Of Lions - The Roaring Of Dreams
Alweer het derde album van Pride Of Lions gleed onlangs de brievenbus in. Sinds Jim Peterik deze band oprichtte werd de band enorm gehyped. Zelf noemt de band dit het “make or break” album, en met een rijke historie en een koffer vol succes hebben Jim en company hard gewerkt aan teksten, en de opzet was om een commerciëler album te maken dan de voorgaande twee.

De productie is zeer helder, en zanger Toby Hitchcock is een waardige vocalist voor deze band, die uiteraard sterk aan Survivor doet denken. Dat commerciëlere is de band gelukt, ware het niet dat ondergetekende (hierdoor?) geen echte uitschieters op het album vindt, met één uitzondering, Love’s Eternal Flame die het niveau haalt van het voorgaande werk. Begrijp me goed: het songmateriaal, de teksten, de productie en niet te vergeten het muzikale kunnen van Pride Of Lions staat buiten kijf, maar voor mij moet er wel een element in zitten wat me boeit, en dat heb ik te weinig gehoord. Het is me net allemaal wat te zoet.

Om op te zetten als achtergrondmuziek prima geschikt, maar de liefhebber van melodieuze rock zal eerst moeten luisteren voordat tot aanschaf wordt besloten.

Tracklist:
1. Heaven On Earth
2. Book Of Life
3. Love's Eternal Flame
4. Language Of The Heart
5. Let Me Let You Go
6. Faithful Heart
7. Defying Gravity
8. The Roaring Of Dreams
9. Secret Of The Way
10. Astonish You
11. Tall Ships
12. Turn Around

Score: 74 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 8 februari 2007

Koop dit album in

Meer Pride Of Lions:

[ Terug naar de Album Reviews ]