Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Korn - Untouchables
Jaar van release: 2002
Label: Epic Records
Korn - Untouchables
Korn's debuut, dat alweer uit 1994 stamt, kan gezien worden als de voorloper van de zogenaamde nu-metalbeweging, alhoewel er volgens mij toch enkele verschillen zijn tussen de zogenaamde vroege jaren '90 bands en de latere. Korn, The Deftones, Rage Against The Machine, Clawfinger etc..., het zijn bands waarbij agressie een grote rol speelt, de songs klinken serieus, diep en donker, terwijl een band zoals Hooba stank meer pop maakt met wat hardere gitaren er in. Dit alles om uiteindelijk te zeggen dat Korn's vijfde album, "Untouchables" nu te koop is.

"Here to stay", de eerste single, is een kopstoot van een song, lekkere riffs, beukende ritmes en Jonathan's stem tussen de laagste en hoogste regionen beweegt. Het is slechts proloog voor wat een loodzware trip zal blijken doorheen de ziel en agressie van Davis. Wat opvalt is dat Korn verder voortborduurt op het melodieuze aspect dat vanaf "Follow the leader" prominent begon door te dringen, evenals het gebruik van technologie (af en toe is een drumcomputer te horen), maar het album klinkt soms meer metal dan bv. "Issues". Er staan minder experimentele tracks op , zoals de song "For You" op Issues.

Liedjes zoals "Beat it upright" en vooral het monsterlijk zware (met sterke zanglijn van een verrassende Davis) "Beat it upright" zijn krakers van formaat. Zeer hard en het doet al hopen naar wat dit live zal geven. Soms valt er zelfs een glimp industrial-invloed te horen, de soms hoekige en strakke riffs roepen dit weleens op.

Mijn persoonlijke favoriet is "One more time", een zware songs die gezegend is met een catchy melodie en dito refrein. Het toont eigenlijk perfect waartoe Korn anno 2002 allemaal in staat is. Diegenen die Korn teveel hip-hop vonden moeten dit album eens beluisteren, het zou hen wel eens kunnen bevallen, de echte fans zullen dit sowieso goed vinden en diegenen die hen echt niet moeten hebben, tja, die zullenhet ook nu slecht vinden. Ikzelf vindt het hun beste tot nu toe.

Tracklist :
1. Here To Stay
2. Make Believe
3. Blame
4. Hollow Life
5. Bottled Up Inside
6. Thoughtless
7. Hating
8. One More Time
9. Alone I Break
10. Embrace
11. Beat It Upright
12. Wake Up Hate
13. I'm Hiding 14. No One's There

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 93 / 100

Reviewer: Triad
Toegevoegd: 1 juli 2002

Koop dit album in

Meer Korn:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van laus op 01-07-2002 om 15:04u
Score: 50 / 100

Na een keer luistern vond ik het wel mooi geweest en heb die handel geheel legaal binnen 24 uur van mn schijf gegooid. De eerste CD van de was super en Peachy was ook gaaf. Daarna is die hele numetal teveel popmetal geworden.

Reactie van Een_Metalfan op 02-07-2002 om 18:44u
Score: 1 / 100

Korn is passé. Eerste 2 albums geweldig, daarna in een peilloos diep dal gesodemieterd, bijgestaan door buddies Limp Business. Zonde!!! Wordt weer tijd voor wat ouderwets thrash-gebeuk!!

Reactie van MrBlond op 02-07-2002 om 18:47u
Score: 1 / 100

Korn RIP

Reactie van daVid op 03-07-2002 om 11:11u
Score: 80 / 100

Ik vind hem wel goed. Niet zo rapperig, niet hip hop. .. Stuk beter als de vorige. daVid

Reactie van Een_Metalfan op 04-07-2002 om 11:41u
Score: 9 / 100

KORN IS TERUG VAN WEG GEWEEST

Reactie van littlekornfreak666 op 07-07-2002 om 02:44u
Score: 100 / 100

EEJ, Wie loop dat te neulen dat koRN hiphop-achtig is?? Bulshit!!! KoRn roeleert gewoon enorm!!! There the best!!!!!!! Greetz littlekornfreak666

Reactie van Een_Metalfan op 20-09-2002 om 21:31u
Score: 1 / 100

Eerste 3 albums erg goed (verder geen bal met metal te maken, maarja) Issues was een stuk minder, maar dit.. dit heeft niet eens meer dat unieke van Korn.

Reactie van Een_Metalfan op 15-12-2002 om 22:17u
Score: 90 / 100

Mja het mist wel het brutale van Korn van op de twee eerste cd's. Maar korn is wel een nu-metal band ( toch nog verschillend van papa roach of linkin park of zo) die door vele metalfans nog geapreccieerd wordt. Nu gaan ze wel te veel de emotionele kant op, te modern ook, en vooral niet meer zo brutaal als vroeger. hopelijk komt hier nog verandering in...

Reactie van OizO_5_STaR_RB op 11-01-2003 om 21:30u
Score: 8 / 100

KoRN iS eVeRyTHiNG THeRe iS No SuBSTiTuTe!!!!!!!!! eN Ze BeWijZeN (Na "KoRN" "LiFe iS PeaCHy" "FoLLoW THe LeaDeR" en "iSSueS") Dat Ze aLWeeR eeN VeT aLBuM iN De SToRes HeBBeN. KoRN 4-eVeR

Reactie van OizO_5_STaR_RB op 11-01-2003 om 21:31u
Score: 100 / 100

(-="NeT VeRKeeRd PuNTeN iNGeVuLD"=-)

Reactie van Morgorath op 27-02-2003 om 22:30u

hahahahahaha...

Reactie van Fear_Of_The_Dark op 27-03-2003 om 20:50u
Score: 40 / 100

KUTPLAAT! alleen het eerste album is geweldig,legendarisch gewoon hoe goed die plaat is.Die heb ik al miljoenen keren geluisterd en deze was ik na 1,okee misschien 2 keer zat.Wat een kutzooi voor je geld.Alleen Here To Stay kan nog wat goedmaken.

Reactie van Verwoesting666 op 30-06-2003 om 16:30u
Score: 69 / 100

Ehhh 'littlekornfreak666', KoRn niet hiphop achtig? Luister eens goed. Jon zelf zegt ook dat hij rapt. Dus wat loop je nou te zeiken!? Het hoeft toch niet meteen negatief te zijn als ze een beetje hiphop invloeden hebben? Wel een leuk plaatje btw.

Reactie van Hoofdbanger op 27-11-2003 om 18:00u
Score: 70 / 100

Wat zit iedereen toch te zeiken dat Korn geen metal is? nu-MMMEEETTTAAALLL dus. Verder is dit lang niet zo goed als het oude werk, maar toch wel aardig. Korn heeft idd ook hip hop invloeden, vooral kwa groove.

Reactie van kittie-rulezzz op 07-12-2003 om 13:41u
Score: 100 / 100

hmmmmm zeik niet zo jullie KoRn roelwt gewoon Mjaawh.....als jullie ut troep vinden moeten julliewj weten Ik Vind Dat Hun Roewlennnn!!!!

Reactie van dragon_child op 28-04-2004 om 11:31u
Score: 70 / 100

ik weet niet. het is niet de korn van de andere albums. sommige nummers zijn echt bagger, andere gaan wel of zijn wel ok, maar here to stay is geweldig. vind dit toch 1 van de mindere albums

Reactie van Een_Metalfan op 03-05-2004 om 16:14u
Score: 5 / 100

Ik vond 'm wel aardig maar KoRn gaat als ze zo doorgaan nog 'ns naar de tiefus. Na 1 of 2 keer luisteren ben je die zeikstem wel zat, ik snap niet waarom bands als KoRn populairder zijn als bijv. Fear Factory, zal wel aan mij liggen.

Reactie van stas op 28-08-2004 om 13:50u
Score: 100 / 100

ik vent die cd gewoon beste van rockers en 2de beste cd van de korn. maar voor mij is 1ste beste.als jij vent korn slecht dan hou je kop dicht!.en ik ben grotste fan van korn ik luister alleen naar korn!!!.

Reactie van stas op 28-08-2004 om 13:52u
Score: 100 / 100

ik vent die cd gewoon beste van rockers en 2de beste cd van de korn. maar voor mij is 1ste beste.als jij vent korn slecht dan hou je kop dicht!.en ik ben grotste fan van korn ik luister alleen naar korn!!!.

Reactie van Vedrono op 13-04-2005 om 17:45u
Score: 95 / 100

Lekker album vind ik. De minpunten zijn Bottled Up Inside en I'm Hiding. Voor de rest is het een goed album. Jonathan gebruikt zijn stem erg puur en mooi op heel veel songs, niet wat je eigenlijk zou verwachten van KoRn maar toch het blijft mooi. Zeker waard om te kopen.

Reactie van Dimmu op 16-04-2005 om 10:49u

idd goed album , snap meeste kritiek niet , toch beter album dan take a look in the mirror zeker

Reactie van headed op 21-08-2005 om 16:55u
Score: 100 / 100

dit album is gwn een van de beste korn albums..en hoezo "korn:r.i.p"?? man korn is helemaal terug!

Reactie van korn_forever3@hotmail.com op 27-11-2005 om 18:30u
Score: 100 / 100

korrrrrn is de beste die zijn gewoon prachtig!!!!!!!maar nu is brian head welch weg ,zonder hem gaan ze binnekort stoppen !!! :!( ik heb al op internet nieuw cd gehoort da is nie meer korn korn is dead !! nooooooo http://www.kornzone.pl/

Reactie van petra op 09-04-2006 om 11:18u
Score: 100 / 100

wat hebben jullie toch allemaal!!!!! dit is een geweldige cd en echt niet hiphop achtig ed, ik hbe al hun cd's en ik vind deze cd er zeker goed. moeten alle cd's het zelfde zijn ik vind het juist goed dat er verandering is.

Reactie van 666 op 14-07-2006 om 21:29u
Score: 50 / 100

Korn is dood,aanvaard het nu het nog kan...Dit is kindermuziek

Reactie van bassiste op 27-07-2006 om 13:16u
Score: 100 / 100

wtf lopen jullie te zeiken dat is hun stijl zo uiten zij zich vind je het niks moet je niet luisteren korn is zichzelf dat kan je niet van alle bands zeggen dit is gewoon hun boodschap

Reactie van satyr op 29-10-2006 om 12:22u
Score: 50 / 100

ik luister naar veel metal maar mense sry hoor maar dit is geen metal en als je dat we vind ken je er gwn geen bal van!!!!btw nu metal heeft heel de metal scene om zeep gemaakt kerel!!!!!!!!!!!!!!dit is voor kinders

Reactie van Cataclysm Child op 17-01-2007 om 19:12u

Ok, Korn is dan mss wel nu-metal, maar zeker wel metal. Voor kinderen? Helemaal niet, dit is zeker en vast 1 van hun betere albums. Korn heeft gewoon hun eigen stijl ... en als je daar niet mee omkan moet je het maar niet luisteren.