Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Midnight Storm - Midnight Storm
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer

Midnight Storm - Midnight Storm

Als beginnend bandje ben je aan de grillen van reviewers overgeleverd zonder dat je ook maar een moment inspraak hebt. ‘Zou het produceren van deze demo een goede keus zijn geweest? Ligt er een prachtige toekomst voor ons in het verschiet, of kunnen we onze instrumenten beter aan de wilgen hangen?’

Midnight Storm is een typische band die door veel recensenten genadeloos de grond in zal worden geboord. Het kan liggen aan het Italiaanse accent van de zanger, de ietwat lichte productie of de zouteloze drumpartijen: als ik zou willen zeiken zou er genoeg aanleiding voor zijn. Hier is echter tegenin te brengen dat dit een eerste zelfgeproduceerde demo waar de luisteraar met 37 minuten aan speelduur toch redelijk tegen een volledig album aanzit. Daarnaast is het accent totaal niet storend, gezien het feit dat men weldegelijk over een uitstekende zanger beschikt die zijn stem heel rustig en zuiver gebruikt, hetgeen vooral tot sfeermuziek leidt.

De muziek valt het beste te omschrijven als melodieuze heavy metal met een licht progressief tintje en enkele epische invloeden. De gitaren mogen allemaal wat zwaarder en de drums mogen zeker interessanter, maar de nummers zelf zitten uitstekend in elkaar en zullen met wat meer ervaring en een betere productie zeker niet onderdoen voor een band als Eldritch. Hier zit een hoop in, nu hopen dat het er ook uit gaat komen!

Tracklist
1. Sirena
2. Warcry
3. The Serpent And The Rose
4. Thunderborn
5. The Church
6. Phantom Dome
7. Odyssey

Score: 75 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 5 februari 2007

Koop dit album in

Meer Midnight Storm:

[ Terug naar de Album Reviews ]