Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

House Of Lords - Live In The UK
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
House Of Lords - Live In The UK
Hoewel House Of Lords ten volle gesteund werd door Gene Simmons van Kiss en de opnamebudgetten het nationaal bruto inkomen van Mauritius overschreden, is deze Amerikaanse rockband in de jaren ’80 nooit doorgebroken. In 1992 stopten ze ermee, maar inmiddels zijn ze alweer zes jaar opnieuw actief. Met dit eerste officiële live-album proberen ze weer in de aandacht te komen.

En de wat massalere aandacht zal hopelijk komen, want Live In The UK laat een uitstekend House Of Lords concert horen. De sound doet nog het meest denken aan de commerciëlere periode van Whitesnake, maar ook de geestdrift van L.A. Guns is soms hoorbaar. Er passeert materiaal van elk House Of Lords album en de uitvoeringen zijn schitterend.

Er is wel duidelijk ‘gesjoemeld’ aan deze livesongs en het concertgevoel wordt nergens bereikt. Dit is eigenlijk gewoon een fraaie best-of en een ideaal begin voor diegene die bij het lezen van deze bandnaam enkel aan Engelse politiek denkt. Tip: luister eens naar Pleasure Palace waar zanger James Christian meneer Coverdale naar huis zingt.

Tracklist:
1. Sahara
2. Chains Of Love
3. Love Don’t Lie
4. Pleasure Palace
5. Talkin’ Bout Love
6. Edge Of Your Life
7. Mind Trip
8. All Is Gone
9. Rapture
10. I Wanna Be Loved
11. Can’T Find My Way Home
12. Slip Of The Tongue
13. Havana

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 januari 2007

Koop dit album in

Meer House Of Lords:

[ Terug naar de Album Reviews ]