Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Hartmann - Home
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Hartmann - Home
At Vance is een van de meest onderschatte Duitse powermetalbands. Tegenwoordig doen ze het met de drukbezette Mats Levén (onder andere ook lid van Therion en Krux), maar tussen 1999 en 2003 stond Oliver Hartmann achter de microfoon. Oliver heeft een mooie en heldere melodieuze zangstem en deze staat op zijn tweede soloalbum Home wederom centraal.

En hoewel het album is opgenomen onder leiding van Rhapsody-producer Sascha Paeth, hebben de elf nieuwe songs wederom niets met metal te maken. Hartmann wil met zijn soloplaten graag zijn liefde voor stevige rock, AOR en zoete ballades in de verf zetten. Dus geen uithalen, maar zachte woordfluisteringen. En deze rol gaat Oliver best goed af.

Af en toe krijg je als luisteraar toch wel koude rillingen als een song té zoet wordt en er staat ook geen enkele ‘hit’ op het album. Maar voor de rest is dit een aangenaam plaatje om ’s morgens rustig wakker te worden en ’s avonds ontspannen in slaap te vallen. Kortom, een album dat elke Frontiers Records fan wel zal kunnen waarderen.

Tracklist:
1. Coming Home To You
2. The Sun’s Still Rising
3. My Everything Is You
4. Somewhere Someday
5. Just For You
6. I Don’t Want To Know
7. Higher Than Me
8. Why Do I
9. Millionaire
10. Crying
11. Lay All Your Love On Me

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 12 januari 2007

Koop dit album in

Meer Hartmann:

[ Terug naar de Album Reviews ]