Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Unrest - Back to the Roots
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Unrest - Back to the Roots
Daar hebben we er weer eentje. Zo'n typische Duitse band die weer echte typische Duitse heavy metal speelt. Zogenaamde 'true' metal. Natuurlijk volgens de grote voorbeelden en zonder eigen inbreng. Dat betekent dus veel U.D.O. en Running Wild invloeden.

Unrest doet gewoon waar ze goed in zijn en trekt ten strijde met een heel arsenaal aan bekende riffs, redelijke zang en uiteraard heel wat solo's die van ongeïnspireerd naar goed gaan.
De band doet inmiddels al dit zelfde kunstje sinds 1988 en dit is inmiddels al de 6e langspeler. Men is dus behoorlijk bedreven in het maken van lekkere metal en het plaatje luistert ook prima weg, maar je hebt tegelijkertijd ook nergens het gevoel dat je naar iets bijzonders luistert. Dat is echter ook niet de bedoeling, aangezien dit werkstuk puur dient als verzadiging voor de liefhebbers, die vaak voornamelijk in de Heimat zelf vertoeven. Titels als Don's Stop en het bijna genante We Will Rock zeggen in feite genoeg. Feit blijft echter dat het metalhart bij deze mannen wel op de juiste plek zit.

Typische rauwe heavy metal, rijk aan cliché's, is dat je ding, dan kan je deze goed geproduceerde plaat gerust een kansje geven. Leuk als achtergrondmuziek of om af en toe even op te zetten en dan vervolgens lekker los te gaan. Niets mis mee, maar wel weer erg op safe gespeeld en niet erg origineel. Warm of koud zullen we er niet meer van worden, maar de liefhebbers weten genoeg.

Tracklist
1. Go To Hell
2. Bang Your Head
3. A Legend Is Born
4. Far, Far Away
5. Don't Stop
6. We Will Rock
7. Braking The Chains
8. Lost
9. Open The Gates
10. Burning Desire

Score: 68 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 9 januari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]