Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Winterborn - Cold Reality
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Winterborn - Cold Reality
Het is weer eens tijd voor een debuut van een Finse powermetalband! Deze zeskoppige groep bestaat nog maar sinds 2004 en toen gingen ze nog door het leven als de coverband Mean Machine. Als je dan luistert naar Cold Reality hoor je duidelijk dat de heren het al goed voor elkaar hebben. De lange composities bevatten invloeden van Sonata Arctica en Stratovarius, maar ook 80ís hardrockacts als Dio hebben hun sporen achtergelaten.

Het album klinkt wel erg gepolijst en voorspelbaar, maar daar heeft de gemiddelde powermetalfan lak aan. Die zal namelijk erg genieten van de beklijvende melodieŽn, de gecreŽerde ijzige sprookjessfeer, de hoge uithalen en de weelderige gitaar-en keyboardsoloís. Ook komt er een ballade en het epische On the Edge of Eternity langs dat met veel mensen een glimlach op het gezicht zal toveren.

Cold Reality is een aanrader in het genre, maar persoonlijk zit ik toch voortdurend te wachten op een verrassende twist of tegendraadse riff. En viel er echt geen originelere bandnaam als Winterborn te verzinnen? Of word ik gewoon een oude zeur?

Tracklist:
1. Wildheart
2. Last Train to Hell
3. On the Edge of Eternity
4. The Real Me
5. Lovehunter
6. New Dawn
7. In My Dreams
8. The King and the God
9. Coming Home

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 januari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Winterborn - Cold Reality
Reactie van Justin op 05-01-2007 om 11:33u

Zeker geen ouwe zeur ;) Finse powermetallers worden langzamerhand erg saai, veel van die bands lijken teveel op elkaar. Als dit weer hetzelfde klinkt dat laat ik dit plaatje denk ik schieten.

Winterborn - Cold Reality
Reactie van VADERNL op 21-02-2007 om 23:22u
Score: 8 / 100

Dit album is meer classic metal dan de standaard metal. Beetje een snufje Whitesnake etc etc met moderne sandunavische metal. Erg lekker!!!!!

Winterborn - Cold Reality
Reactie van Erwin op 31-07-2011 om 00:14u
Score: 85 / 100

On the edge of eternity en Coming home zijn twee geweldige nummers, die het album direct de moeite waard maken.