Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Disillusion - Gloria
Jaar van release: 2006
Label: Metal Blade Records
Disillusion - Gloria
Veel metalfans zullen de Duitse band Disillusion vooral kennen van het debuut Back To Times Of Splendor, een melodieuze death metalplaat, dat ook de nodige progressive-, thrash- en power metal invloeden herbergde. Na twee jaar komt het drietal met een vervolg, als is de muzikale koers ietwat gewijzigd.

Gloria kenmerkt zich namelijk door een meer industriële sound. Opvallend is dat veel stukken tekst in een nummer voortdurend worden herhaalt, en dat de zang van Andy Schmidt veelal digitaal bewerkt is. Don’t Go Any Further, tevens het beste nummer van de plaat, is hier een goed voorbeeld van. Het nummer opent met wat een citaat uit een film zou kunnen zijn. Hierna barst het gitaargeweld kortstondig los, waarna de citaten weer verder gaan. Uitermate vreemd, maar toch vrij catchy.

Disillusion is een innovatieve band en is onmogelijk binnen een kader te plaatsen. Wie houdt van een uitermate vreemde combinatie van industrial, progressief, electro en tevens niet vies is van een achtergrondkoortje hier en wat thrash-momenten daar, zal met Gloria best uit de voeten kunnen.

Tracklist:
1. The Black Sea
2. Dread It
3. Don't Go Any Further
4. Avalanche
5. Gloria
6. Aerophobic
7. The Hole We Are In
8. Save The Past
9. Lava
10. Too Many Broken Cease Fires
11. Untiefen

Score: 79 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 18 december 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Disillusion - Gloria
Reactie van Rik op 29-05-2007 om 14:52u
Score: 86 / 100

De muzikale koers is hier wel meer dan 'ietwat' gewijzigd: het roer is volledig omgegooid! Gloria is een album geworden dat na vele luisterbeurten steeds meer van haar verborgen pracht prijs geeft. Hulde voor deze band, die het aandurft om gewoon verder te gaan met experimenteren. Dit is het muzikale equivalent van een David Lynch-film.