Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Sycronomica - Gate
Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music
Sycronomica - Gate
Hoewel de hoeveelheid black metal bands als maar blijft toenemen komt er heden ten dage weinig originele muziek op de markt binnen het genre. De ene band speelt immers de oude trouwe rauwe variant en de andere band overlaadt de sound met keyboards en chaotische melodieuze gitaarpartijen.

Het Duitse Sycronomica is zo'n band die in de laatste categorie valt in te delen. De heren spelen melodieuze black metal met nogal wat ingewikkelde invloeden. Veel tempowisselingen dus en de muziek is hoorbaar opgedeeld in verschillende lagen. Overigens wil dat niet zeggen dat dit de plaat tot een topper maakt. De muziek komt hier en daar nog wel eens over als een brei en dat ligt niet zozeer aan de redelijk goede productie, maar aan het feit dat de muzikanten zich soms wagen aan te hoog gegrepen muzikale uitspattingen. Dat is jammer, want de muziek gaat je op deze wijze meerdere malen op de zenuwen werken.

Het geheel is zoals gezegd redelijk goed geproduceerd, al is het allemaal wel vrij gladjes. Het is gewoon te beluisteren als flitsende metal, maar een echte black metal sfeer wordt dankzij de af en toe montere keyboardlijntjes niet opgeroepen. Niet echt een probleem, al valt de band voor de doelgroep natuurlijk al enigszins uit de boot.

Ik geef toe dat bepaalde nummers absoluut top zijn en dat hier en daar de agressie ouderwets oplaait, maar verder is dit album niet meer dan een redelijke en ietwat vermoeiende plaat. De bandleden doen hun best om iets anders neer te zetten dan de meeste melodieuze black metal bands, maar falen op bepaalde vlakken toch wel enigszins. Echter, de liefhebbers van de populaire melodische black bands moeten maar eens luisteren. Aardig, maar niet meer dan dat.

Tracklist
1. Preludium II
2. Beyond The Gate Of Life
3. Für Die Ewigkeit
4. In The Distance
5. Von Ende Und Anfang
6. To The Rivers End
7. Farewell Olden World
8. Unleashed From Ancient Chains
9. Nachtwanderung
10. The Nightly Forces

Score: 71 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 8 december 2006

Koop dit album in

Meer Sycronomica:

[ Terug naar de Album Reviews ]