Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Solitude Aeturnus - Alone
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Solitude Aeturnus - Alone
Episch afgestemde metalheads en de gemiddelde doomkopfs opgelet! Het machtige old school doommetalorkest Solitude Aeturnus brengt na zeven lange jaren eindelijk weer eens een album aan de man. Of ze proberen dat tenminste, want de carrière van deze Amerikaanse band wordt gekenmerkt door ongeluk en barslechte verkoopcijfers. En dat is jammer want albums als Into The Depths Of Sorrow en Adagio zijn toch wel kleine meesterwerkjes.

John Perrez heeft weer een dozijn traag voortslepende riffs geschreven die weer die kenmerkende doomy, maar toch krachtig sfeertje uitstralen. De negen songs duren samen een uur en dan weet je dus dat er veel ruimte is gelaten voor heerlijke gitaarsolo’s en afwisselende zanglijnen. Werd er vroeger nog wel eens kritiek gegeven op de soms wat wankele stem van Robert Lowe, deze keer klinkt de beste man beter dan ooit. Hij brengt ook voor zijn doen veel variatie in zijn stemgeluid en het is duidelijk dat de sabbatsperiode hem geen windeieren heeft gelegd. En laten we dan ook nóg maar eens kunstenaar Travis Smith vernoemen die alweer een prachtig hoesje heeft gemaakt.

Slechte songs kom je niet tegen en het enige kritiekpunt dat we hier kunnen verzinnen, is dat sommige passages ons toch iets te bekend in de oren klinken. Een maand na het uitbrengen van het tweede Krux album is het dus alweer feest voor de 80’s doomfan. En nu is het wachten op de nieuwe Candlemass.

Tracklist:
1. Scent Of Death
2. Waiting For The Light
3. Blessed Be The Dead
4. Sightless
5. Upon Within
6. Burning
7. Is There
8. Tomorrows Dead
9. Essence Of Black

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 1 december 2006

Koop dit album in

Meer Solitude Aeturnus:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van PIETER op 02-12-2006 om 02:31u
Score: 9 / 100

ULTRACOOL ALBUM. Het beste wat ze tot nu toe hebben uitgebracht. Echte aanrader voor mensen die eens wat anders willen proberen = goede songs lekkere vette productie heelijk sfeertje en een enorme dosis vakmanschap.

Reactie van nipeng op 02-12-2006 om 18:54u
Score: 80 / 100

Uitstekend album. Erg consistent en inderdaad zit er geen zwak nummer tussen. Iets voor de doommetal liefhebber om te checken.

Reactie van Gie op 04-12-2006 om 22:01u
Score: 80 / 100

Erg mooi geluid , maar wel minder sterke songs als op Adagio of eerdere albums. Toch kunnen weinig nieuwe bands hieraan tippen , behalve Krux dan !!!