Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Today Is The Day - Temple Of The Morning Star (re-release)
Jaar van release: 2006
Label: Relapse Records
Today Is The Day - Temple Of The Morning Star (re-release)
Today Is The Day is het geesteskindje van Reverend Steve Austin, niet de pro-worstelaar cq. acteur, maar de geniale gek die de muziekwereld al sinds 1993 terroriseert met zijn zogenaamde “psychopath metal”. Want psychopatisch kan je de muziek van Today Is The Day wel noemen. Vooral het overspannen, en bij vlagen hysterische stemgeluid in combinatie met de wel erg directe teksten van Austin zelf doen je vermoeden dat hij misschien beter in een ‘straightjacket’ tussen vier muren zou moeten zitten.

Helaas gaat het hier niet om een opvolger van het prima Kiss The Pig album dat intussen alweer twee jaar geleden uitkwam, maar om een re-release van Temple Of The Morning Star het eerste album dat Today Is The Day uitbracht op het Relapse label. De albums ervoor kwamen allemaal uit op het Amphetamine Reptile label. De re-issue van Temple Of The Morning Star is geremastered en voorzien van uitgebreide zogenaamde ‘liner notes’ en uitgebreide fotografie. Als extra is bovendien een cover van het Black Sabbath nummer Sabbath Bloody Sabbath te vinden.

Het is vrij lastig uitleggen aan personen die Today Is The Day niet kennen wat ze kunnen verwachten, je zou het kunnen omschrijven als een combinatie van het beste van de wat oudere Neurosis, Napalm Death, en bands als Halo en Merzbow voorzien van her en der verknipte film samples. Kortom een behoorlijk extreem mengsel van stijlen dus. Verwacht echter geen rommeltje want naast Austin, die een prima gitarist is, heeft hij zich altijd omgeven door topmuzikanten die later onder anderen in bands als Burnt By The Sun, Circle Of Dead Children, en Mastodon opdoken. En ook op dit album wordt er prima gemusiceerd.

Temple Of The Morningstar was al een prima album, en deze re-release maakt het alleen maar beter, echter ben ik persoonlijk meer een liefhebber van het latere werk. Het eerder genoemde Kiss The Pig, en zijn magnum opus het 2,5 uur durende Sadness Will Prevail. Albums die naar mijn mening toch iets beter uitgewerkt zijn.

Al met al is dit geen album voor tere zieltjes, maar een ieder die wel van een potje extreem sonisch geweld, en eerder genoemde bands, houd kan ik dit van harte aanraden.

Tracklist:
1. Temple Of The Morning Star (Acoustic)
2. The Man Who Loves To Hurt Himself
3. Blindspot
4. High As The Sky
5. Miracle
6. Kill Yourself
7. Mankind
8. Pinnacle
9. Crutch
10. Root Of All Evil
11. Satan Is Alive
12. Rabid Lassie
13. Friend For Life
14. My Life With You
15. I See You
16. Hermaphrodite
17. Temple Of The Morning Star
18. Sabbath Bloody Sabbath (bonus song)
Reviewer: Armand
Toegevoegd: 21 november 2006

Koop dit album in

Meer Today Is The Day:

[ Terug naar de Album Reviews ]