Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Marduk - Blood Puke Salvation (DVD)
Jaar van release: 2006
Label: Regain Records
Marduk - Blood Puke Salvation (DVD)
Nadat Marduk met Plague Angel een beest van een plaat op de mensheid had losgelaten en daarop een beestachtig live album in de vorm van Warschau uitbracht, kon ook een nieuwe dvd niet lang op zich laten wachten en ziehier het resultaat: Blood Puke Salvation

De uiterst smaakvol vormgegeven dvd bestaat uit twee delen. De eerste dvd bevat twee concerten en een fotogallerij. Het eerste concert is van het optreden dat Marduk gaf tijdens de X-Mass tour 2004 in de 013 te Tilburg. Ik ben zelf bij het concert geweest en was toen zeer onder de indruk. De registratie op de dvd is zeer professioneel (vele cameraposities en een goed geluid). Het is wel vaak vrij donker waardoor je niet meteen ziet dat het de 013 is omdat van het publiek ook erg weinig te zien is.
Het andere optrden is wat ingekort en in Antwerpen. Het is soberder opgenomen en het geheel is in sephia kleuren gehouden (het geluid is overigens wederom zeer goed). Beide optredens zijn voor de Marduk liefhebber een genot om naar te kijken.

De tweede dvd bestaat uit beide videoclips van Plague Angel: Throne of Rats en Steel Inferno, interviews met Morgan en Mortuus, een behind the scenes gedeelte en een hele rits video’s van verschillende optredens van de Deathmarch tour (van nogal wisselende kwaliteit).
Wat betreft de interviews: zowel Morgan als Mortuus komen vrij arrogant en verwaand over, echt iets nieuws wordt er niet verteld, maar vermakelijk is het allemaal zeker, alleen al vanwege de cliché’s (Mortuus die op een kerkhof geïnterviewd wordt bijvoorbeeld).
Het behind the scenes gedeelte bestaat niet uit het gebruikelijke backstage lol trappen, maar is een compilatie van door de band zelf gefilmde beelden van graftombes, schilderijen, kerkhoven etc die ze hebben bezocht tijdens hun tour. Zeer interessant, hoewel het na een tijdje misschien door de herhaling wat saai gaat worden

Blood Puke Salvation is een zeer mooi verzorgde en avondvullende dvd, waar Marduk met recht trots op kan zijn. Het geeft een uitgebreid beeld van het huidige Marduk, ik kan iedere liefhebber of potentiële fan deze dvd dan ook zeer aanbevelen.

Disc 1

Tilburg, Holland Dec 18th 04
1 .Azrael
2. The Hangman of Prague
3. Burn my Coffin
4. With Satan and Victorious Weapons
5. Perish in Flames
6. Slay the Nazarene
7. Sulphur Souls
8. Panzer Division Marduk
9. The Black
10. Warschau
11. Bleached Bones
12. On Darkened Wings
13. Throne of Rats
14. Wolves

Antwerpen, Belgium Dec 19th 04
1. The Black
2. Bleached Bones
3. Throne of Rats
4. World Funeral
5. Slay the Nazarene
6. Sulphur Souls
7. Panzer Division Marduk

Photogallery

Disc 2

Video’s
Throne of Rats (video clip)
Steel Inferno (video clip)[

Deathmarch 2004/2005
Interviews: Morgan/Mortuus
Behind The Scenes

Score: 89 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 9 november 2006

Koop dit album in

Meer Marduk:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Marduk - Blood Puke Salvation (DVD)
Reactie van Fetus op 09-11-2006 om 23:29u

Heh? Is dat optreden in Tilburg opgenomen, ja? Dan was ik dus zo bezopen dat ik dat niet in de gaten heb gehad...

Marduk - Blood Puke Salvation (DVD)
Reactie van Een Metalfan op 11-11-2006 om 19:43u

dat gebeurt

Marduk - Blood Puke Salvation (DVD)
Reactie van kledur op 12-11-2006 om 19:38u
Score: 90 / 100

Vette DVD! Net nog gekeken toevallig

Marduk - Blood Puke Salvation (DVD)
Reactie van trooper op 13-11-2006 om 19:32u
Score: 80 / 100

Vette shows maar die behind the scenes vervelen toch. Ik had liever echt gezien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.