Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Sturmgeist - ‹ber
Jaar van release: 2006
Label: Season of Mist
Sturmgeist - ‹ber
Cornelius von Jakhelln is naast publicerend auteur en filosoof natuurlijk ook een creatieve muzikant en vocalist. Hij geniet bekendheid door zijn band Solefald waarmee hij al enkele aparte avantgarde metalalbums aan de mensheid heeft openbaard. Met zijn project Sturmgeist maakt hij toegankelijkere muziek, maar Ďapartí en Ďgrensoverschrijdendí zijn hierbij ook weer sleutelwoorden.

Dit tweede Sturmgeist album is lekker sarcastisch ‹ber gedoopt en is weer een eerbetoon (met hier en daar een scherts) aan de cultuur, geschiedenis en attitude van onze Oostburen. De muziek is vooral geŽnt op thrash, maar ook uitstapjes naar black, tanzmetal en zelfs rasechte house (het gekke Party ‹ber Alles) zijn aan de orde. De zangpartijen zijn lekker afwisselend en de veertien songs zijn niet met elkaar te vergelijken.

Toch weet Cornelius de songs wel catchy en meezingbaar te maken. En om het geheel nog wat voor een groter publiek luisterbaar te maken, heeft onze Noorse vriend zelfs een coverversie van Falcoís Rock Me Amadeus ingeblikt. Mensen mťt gevoel voor humor en zůnder hokjesgeest zullen weer vele uurtjes plezier beleven aan de uitspattingen van de inmiddels in Berlijn wonende nachtraaf.

Tracklist:
1. Meister
2. Blood-Axe
3. Dobermann
4. Grimanic Guerillas
5. Iron Hammer
6. Party ‹ber Alles
7. Ruger
8. Mephisto
9. Triumph
10. The Unknown Soldier
11. London
12. Enigma
13. Rock Me Amadeus
14. Hindenburg

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 31 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]