Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-10-2020

Sturmgeist - Über
Jaar van release: 2006
Label: Season of Mist
Sturmgeist - Über
Cornelius von Jakhelln is naast publicerend auteur en filosoof natuurlijk ook een creatieve muzikant en vocalist. Hij geniet bekendheid door zijn band Solefald waarmee hij al enkele aparte avantgarde metalalbums aan de mensheid heeft openbaard. Met zijn project Sturmgeist maakt hij toegankelijkere muziek, maar ‘apart’ en ‘grensoverschrijdend’ zijn hierbij ook weer sleutelwoorden.

Dit tweede Sturmgeist album is lekker sarcastisch Über gedoopt en is weer een eerbetoon (met hier en daar een scherts) aan de cultuur, geschiedenis en attitude van onze Oostburen. De muziek is vooral geënt op thrash, maar ook uitstapjes naar black, tanzmetal en zelfs rasechte house (het gekke Party Über Alles) zijn aan de orde. De zangpartijen zijn lekker afwisselend en de veertien songs zijn niet met elkaar te vergelijken.

Toch weet Cornelius de songs wel catchy en meezingbaar te maken. En om het geheel nog wat voor een groter publiek luisterbaar te maken, heeft onze Noorse vriend zelfs een coverversie van Falco’s Rock Me Amadeus ingeblikt. Mensen mét gevoel voor humor en zónder hokjesgeest zullen weer vele uurtjes plezier beleven aan de uitspattingen van de inmiddels in Berlijn wonende nachtraaf.

Tracklist:
1. Meister
2. Blood-Axe
3. Dobermann
4. Grimanic Guerillas
5. Iron Hammer
6. Party Über Alles
7. Ruger
8. Mephisto
9. Triumph
10. The Unknown Soldier
11. London
12. Enigma
13. Rock Me Amadeus
14. Hindenburg

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 31 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]