Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Sinergy - Suicide By My Side
Jaar van release: 2002
Label: Nuclear Blast Records
Sinergy - Suicide By My Side
Sinergy is een van de vele bands die de laatste jaren is opgedoken vanuit Scandinavie. Finland, om precies te zijn. Deze powermetal formatie bracht in 1999 haar eerste cd uit, Beware The Heavens , waarop in 2000 To Hell And Back volgde. Dit jaar verscheen het derde album, Suicide By My Side.

Suicide By My Side opent gelijk met het snelle I Spit On Your Grave, een nummer wat redelijk typerend is voor het hele album. Snelle riffs, maar toch aardig wat melodie. De distortion zorgt echter voor wat meer pit in de nummers. Op de rustige instrumentale afsluiter Remembrance na staan er alleen snelle, harde songs op, waar menig powermetalliefhebber plezier van zal hebben. De band weet pakkende melodieen neer te zetten die niet snel vervelen.

Zangeres Kimberly Goss heeft een stem die erg goed bij de muziek past, en waar menig powermetal band jaloers op kan zijn. Ze heeft een krachtige stem, al is het bereik niet zo erg groot. Vooral bij de hogere noten is het niet altijd zo geweldig. Desondanks is het verfrissend om een vrouw in dit metalgebied te horen zingen.
De themas van de nummers zijn erg donker. Alleen al van de albumtitel wordt je niet vrolijker, en hier staat het album vol van. Echter zijn de melancholische texten wel erg mooi, en ook die passen goed bij de muziek.

Suicide By My Side is een solide album, en wie de band niet kent moet het album zeker eens luisteren.

Tracklist:
1. I Spit On Your Grave
2. The Sin Trade
3. Violated
4. Me, Myself, My Enemy
5. Written In Stone
6. Nowhere For No One
7. Passage To The Fourth World
8. Shadow Island
9. Suicide By My Side
10 Remembrance

Score: 85 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 29 mei 2002

Koop dit album in

Meer Sinergy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sinergy - Suicide By My Side
Reactie van Weichy op 14-01-2003 om 20:13u
Score: 70 / 100

Dit is inderdaad een erg vet album. Alleen jammer dat de songs erg op elkaar lijken, de opbouw is (behalve Track 8, ben even de naam kwijt) bij alle nummer precies hetzelfde... Gaat vrij snel vervelen