Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

WeltenBrand - The End Of The Wizard
Jaar van release: 2006
Label: Napalm Records
WeltenBrand - The End Of The Wizard
Als iemand je om vijf bands uit het schitterende Liechtenstein vraagt, gaat je dat op zeker niet lukken. Toch wordt er ook gemusiceerd in dit kleine landje. Neem bijvoorbeeld WeltenBrand. Deze zeskoppige klassieke, Middeleeuws aandoende, naar gothic (zonder metal erachter) neigende band brengt al sinds 1995 met enige regelmaat wat nieuws uit en is met The End Of The Wizard alweer bij hun vijfde album aanbeland.

Wat WeltenBrand laat horen op The End Of The Wizard is verre van slecht, maar het grote probleem met deze plaat is dat als je hem gewoon over je stereo afspeelt door de weinige verrassingen en het voortkabbelende karakter sneller verveelt dan een potje pesten. Zanger Ritchie Wenaweser heeft een mooi stemgeluid, maar doordat vrijwel alle nummers hetzelfde klinken heb je dat binnen de kortste keren ook wel gehoord, zeker als je je bedenkt dat dit album ruim vijftig minuten duurt. Zangeres Dina Falk is een prettige aanvulling, maar voor haar geldt hetzelfde als voor haar mannelijke collega.

The End Of The Wizard is zeker niet het meest spectaculaire album dat dit jaar op de markt komt, maar luister je hem met koptelefoon op, dan valt er nog wel het een en ander te genieten, doordat de details (onder andere zachte achtergrondvocalen en keyboardpartijen) dan ook hoorbaar zijn. Dat maakt dit album nog enigszins interessant, maar ook weer geen vijftig minuten lang.

Tracklist:
1. Bewitched Herds Boys
2. The Ghosts Of New Year’s Eve
3. Question By The Night Ghost
4. The French And The Wine
5. The End Of The Wizard
6. Among Them
7. Foal In An Egg
8. Overheard
9. Gipsy Magic

Score: 69 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 20 september 2006

Koop dit album in

Meer WeltenBrand:

[ Terug naar de Album Reviews ]