Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Ty Tabor - Rock Garden
Jaar van release: 2006
Label: InsideOut Music
Ty Tabor - Rock Garden
Misschien ken je snarenplukker Ty Tabor van The Jelly Jam, Platypus of van een van zijn talrijke gastbijdrages. Maar zijn naamsbekendheid dankt hij toch vooral aan het feit dat hij sinds het begin de enige gitarist is van de groovy toprockband King’s X. Ty heeft nog nooit een dag kunnen stilzitten in zijn leven en componeerde tussen maart 2005 en juni 2006 dan ook weer elf liedjes. Deze zijn nu verzameld op zijn derde soloworp die de titel Rock Garden meekreeg.

Verwacht geen gitaargepiel of andere egoïstische uitspattingen want ook zijn nieuwe album ligt volledig in het verlengde van de uitgebreide King’s X catalogus. Dat wil zeggen lekkere spontane rock met die onmiskenbare groovy riffs en Beatlesesque refreinen. Deze keer klinkt het wel wat frisser en ook de verdoken melancholie is absent. Ty’s warme stem is misschien wat eentonig, maar er zit gelukkig genoeg variatie in de zanglijnen.

Deze nieuwe King’s X…uh ik bedoel nieuwe Ty Tabor..biedt wederom helemaal niets nieuws buiten elf rockpareltjes. En omdat het pareltjes zijn, zien we het gebrek aan innovatiedrang nogmaals door de vingers. Trendy rockbands als Arctic Monkeys en Snow Patrol mogen dan nu wel hele volksstammen voor zich winnen, met songs als Ride, Afraid en Pretty Good bewijst meneer Tabor nogmaals dat hij qua songwriting niet moet onder doen voor al die opkomende jonkies.

Tracklist:
1. Ride
2. Stalker
3. I Know What I'm Missing
4. Afraid
5. Play
6. Beautiful Sky
7. She's a Tree
8. Take it Back
9. Wading In
10. Thankful
11. Pretty Good

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Ty Tabor:

[ Terug naar de Album Reviews ]