Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Delain - Lucidity
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
Delain - Lucidity
Nog voordat het album Mother Earth van Within Temptation een hit werd, had toetsenist Martijn Westerholt de band al wegens ziekte verlaten. Nu, een half decennium later, heeft Westerholt samen met voormalig To Elysium-zangeres Charlotte Wessels een groots project opgezet dat de naam Delain heeft meegekregen.

Dankzij zijn connecties in de muziekwereld was het voor Westerholt geen probleem om wat gastbijdrages te regelen. Desondanks is het lijstje muzikanten die meewerkten aan Lucidity bijzonder indrukwekkend. Sharon den Adel (Within Temptation), Liv Kristine (Leaves’ Eyes), Marko Hietala (Nightwish) en Ad Sluyter (Epica) zijn de bekendste namen, maar ook (ex-)leden van God Dethroned, Orphanage en Satyrian zijn op het album terug te horen.

De muziek dan. Het moge duidelijk zijn dat Lucidity dankzij de inbreng van eerdergenoemde namen een gevarieerde plaat is geworden. Toch kun je stellen dat zoete gothic-rock met een dikke metalen rand (in de trant van Within Temptation en Leaves’ Eyes) de hoofdmoot vormt. Het aandeel van Westerholt zelf is ook niet gering. Zijn symfonische keyboardklanken zijn namelijk nadrukkelijk aanwezig. Daarnaast is het de jeugdige Wessels die de meeste nummers van popachtige vocalen heeft voorzien, al dan niet bijgestaan door één van de gastmuzikanten, die doen wat je van hun gewend bent.

Met de hulp van zoveel grote muzikanten is het haast niet mogelijk om een wanprestatie te leveren. Dat is dan ook absoluut niet het geval. Lucidity, dat uitkomt op Roadrunner Records, is een prachtplaat geworden en is verplichte kost voor iedereen die één of meerdere albums van de in deze review genoemde bands in huis heeft. Een aanrader dus.

Tracklist:
1. Sever
2. Frozen
3. Silhouette Of A Dancer
4. No Compliance
5. See Me In Shadow
6. Shattered
7. The Gathering
8. Daylight Lucidity
9. Sleepwalkers Dream
10. Day For Ghosts
11. Pristine

Score: 87 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 24 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Delain:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Delain - Lucidity
Reactie van Sam op 25-08-2006 om 13:55u
Score: 75 / 100

de CD is best wel goed, maarja bijna elke Epica fan houd van dit soort muziek.

Delain - Lucidity
Reactie van Kiske op 29-08-2006 om 16:11u
Score: 85 / 100

Ik vind de cd ook erg sterk... ga dan ook naar de release party in de Hedon in zwolle op 23 sept. In tegenstelling tot Sam hoor ik er juist veel minder Epica in... natuurlijk wel elementen van Epica maar die voeren zeker niet de boven toon... Ik hoor een combi van veel Within Temptation (zowel van de Enter Periode als de Mother Earth periode) en Nightwish alleen is Delain zo nu en dan harder... Overtuigend debuut waarin me helaas wel heel vaak het 'waar heb ik dit eerder gehoord' gevoel te gemoet komt... maar jah... beter goed gejat dan slecht geschreven.

Delain - Lucidity
Reactie van Gothtim op 08-09-2006 om 18:33u
Score: 90 / 100

Heel goede cd, vooral het uitgebreide aantal muzikanten vind ik prachtig ! ! ! Prachtige stemmen, kortom een echte aanrader ! ! ! 90/100

Delain - Lucidity
Reactie van Cheza op 14-09-2006 om 16:34u
Score: 80 / 100

Hele gave cd!! :) Kvraag me alleen af wnnr de lyrics te vinden zijn :D

Delain - Lucidity
Reactie van Sam op 23-09-2006 om 11:13u
Score: 86 / 100

zeer goede plaat, zeker silhouette of a dancer en the gathering

Delain - Lucidity
Reactie van eva op 27-09-2006 om 10:24u
Score: 100 / 100

als je de cd kocht dan heb je de lyrics :D ik vind het een super cd !!!!!

Delain - Lucidity
Reactie van Delain fan..en WT op 27-09-2006 om 12:51u
Score: 100 / 100

VETTE toffe gotichrock CD:p:p GEWOON vette cd;)

Delain - Lucidity
Reactie van Anne op 29-09-2006 om 19:08u

Deel van de songteksten op http://yrc.com.ar/ (@Cheza)

Delain - Lucidity
Reactie van Anne op 29-09-2006 om 19:08u
Score: 99 / 100

Trouwens, score 99 van 100. Geweldige cd, jammer van Liv Kristine.

Delain - Lucidity
Reactie van eleanora op 18-10-2006 om 22:43u
Score: 80 / 100

geweldige cd!!! 24 nov komen ze in de doornroosje - nijmegen!!! be there

Delain - Lucidity
Reactie van SJM-productions op 31-01-2007 om 22:07u
Score: 100 / 100

Ben best onder de indruk van deze cd. En ik weet nu ook waarom... vanwege Adjuhhhh :P:P:P:P:P

Delain - Lucidity
Reactie van Solvahr op 08-03-2007 om 17:21u
Score: 80 / 100

Mijn complimenten. De goede muzikale samenwerking komt uitstekend tot uiting in dit project. Mooie stem van de hoofdvocalist. Ga vooral zo door en laat jullie niet commercialiseren.Stick to your roots.