Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Wicked Wisdom - Wicked Wisdom
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Wicked Wisdom - Wicked Wisdom
The Nutty Professor, Scream 2, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Voor degenen die actrice Jada Pinkett Smith niet kennen, dit zijn de bekendste films waar zij in meespeelde. Daarnaast is ze getrouwd met Will Smith. Relevanter voor ons E-zine is dat ze tevens frontvrouw van een metalband is.

De band waar ze deel van uitmaakt heet Wicked Wisdom, evenals het debuutalbum van dit vijftal. De muziek die we op dit debuut terug horen laat zich omschrijven als krachtige nu-metal en Pinkett Smith zelf laat verschillende vocalen aantekenen. Zo horen we soms geschreeuw en een enkele keer zelfs een diepe grom, maar het is vooral haar natuurlijke zang die mij kan bekoren.

Wicked Wisdom steekt fel van wal, en waarschijnlijk zou manlief Will zich desgevraagd van het gevloek in openingsnummer Yesterday Don’t Mean distantiëren. Niet dit nummer maar wel het wat rustigere Bleed All Over Me en het avontuurlijke Cruel Intentions maken zeker indruk en ook de prestatie van Pinkett Smith is absoluut niet ondermaats.

Ruim een halfuur (de duur van de plaat) weet Wicked Wisdom eigenlijk best te boeien. Toegegeven, niet alle songs op dit album zijn even sterk en vooral het chaotische One is eigenlijk een mispeer, maar daar tegenover staan een aantal nummers die wél erg goed bevallen. De band moet nog wel groeien en vooral aan hun songwriting werken, maar dit debuut is zondermeer veelbelovend te noemen.

Tracklist:
1. Yesterday Don’t Mean
2. Something Inside Of Me
3. One
4. Bleed All Over Me
5. Cruel Intentions
6. You Can’t Handle
7. Forgiven
8. Set Me Free
9. Don’t Hate Me
10. Reckoning

Score: 78 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 17 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Wicked Wisdom:

[ Terug naar de Album Reviews ]