Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Battalion - Winter Campaign (re-release)
Jaar van release: 2006
Label: Shiver Records
Battalion - Winter Campaign  (re-release)
"Black Metal ist krieg!", propagandeerde Nargaroth anno 2001 vol overtuiging. Terecht? Volkomen. Black Metal is absoluut krieg. Thematische krieg, metale krieg, religieuze krieg en soms krieg met een slechte afloop. Vraag het Řystein Aarseth maar.
Maar, waarde lezer, niet alleen Black Metal ist krieg. Death metal ist namelijk óók krieg. Krieg, soms krieger dan krieg, en soms ook überkrieg. Want, kogels en kanonnen, wat is er meer krieg dan doodbeukend muziekgeweld vol fonopost, regelrecht van de kriegvelden afkomstig.

Het Belgische Battalion bewijst dat weer eens des te meer. Met de re-release van het debuut Winter Campaign, geďnspireerd door en gebaseerd op kriege thematieken, bombardeert deze band zich een weg naar de top van krieg-death metal, en death metal in het algemeen. Battalion luisteren staat gelijk aan ten prooi vallen aan een allesverscheurende landmijn. Kortom, een heftige ervaring die u niet zonder kleerscheuren laat gaan.

Winter Campaign brengt u een donderregen aan 13 (jawel, deze re-release telt 2 bonusnummers) snoeiharde bommerieën in de hoedanigheid van de zogenaamde old-school death metal. Wat wil zeggen dat Batallion zich niet toelegt op de moderne experimentele death metal of gedigitaliseerde klanken van gladgestreken perfectie. Battalion grijpt terug naar de oude(re) meesters in het vak (Grave, Autopsy en Bolt Thrower) maar klinkt daarbij ontzettend fris en ongekend krachtig. Winter Campaign is een plaat waarop het verleden en het heden de handen flink ineen slaan, in de positiefste zin van de uitdrukking.

Niet enkel de blastbeat is Battalions beste vriend, hoewel de nummers Winter Campaign, Superior Firepower en het nieuwe nummer Torture Tactics u scalperen voordat u "mama" hebt kunnen uitbrengen. Impitoyabel trommelen en raggen kan deze band als de beste, maar de kwaliteit zit `m in de combinatie van hoge snelheden en meedogenloze riffs met het nodige ritmische werk waarbij de afgevuurde kogels soms minder snel afgeknald worden, maar net zo hard aankomen. Battalion houdt de muzikale ravage in een evenwichtig geheel der krieg. Sluipen, bekogelen, vermorzelen, opmarcheren en vol trots de overwinning binnenhalen. De muziek biedt u dit alles, evenals de teksten en artwork, die vanzelfsprekend krieg als thema hebben.

Death Metal ist krieg. Dát zeg ik u.

Tracklist:
1. Spitfire
2. Bombenkrieg
3. Warfiend
4. Nuclear Devastation
5. Winter Campaign
6. Monolith (Peenemünde)
7. Skeleton City
8. Superior Firepower
9. Defcon 696
10. The Swarm (Locust Invasion)
11. Ghost Of War
12. Torture Tactics
13. Death At The Helm

Score: 82 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 1 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Battalion:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Battalion - Winter Campaign (re-release)
Reactie van grimm op 25-10-2007 om 20:15u
Score: 90 / 100

bangelijke cd van het begin tot einde geen enkel zwak moment :)
goede revieuw trouwens