Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Leprasy - Morbid Pathologist
Jaar van release: 2006
Label: Shiver Records
Leprasy - Morbid Pathologist
De pathologen hebben het maar druk deze zomer. Nu de stabiliteit van het menselijk gestel onder meer onder de warme dagen gebukt gaat, hebben deze veelbesproken dodengezelschaphouders maar weinig vrije dagen voor de boeg.
Geheid dat er tussen deze hard werkende mensen een zieke geest vertoeft. Een morbide patholoog, die zijn gasten op een creatieve manier dienst doet. En net hij begint te ontspannen onder de stellige bevatting dat niemand weet van zijn daden heeft, richt het Belgische Leprasy een telescoop op deze duistere praktijken.

Want deze zomer debuteert deze band met Morbid Pathologist. Een geweldige vlegel van een plaat die geheel in het teken van het macabere onderwerp staat. Negen nummers (intro en outro niet meegerekend) vertellen de afgrijselijkste verhalen, de één ranziger dan de ander, met zo een overtuiging dat de meest suicidale zuiplap zich wel raad weet met het leven en geen dodenrijk meer blieft. Gestoken in een lompe jas der brute death (wat anders!) vertegenwoordigt Leprasy de underdogs van onze zuiderburen.

Singulier kan deze band zich niet noemen, want hoeveel andere bands uit dit genre hebben u en mij al niet eerder de stuipen op het lijf gejaagd? Maar fuck that. Wie op zoek is naar louter ongekende metalroutes kan zich verder storten op de zoektocht. Maar indien u zich van tijd tot tijd met plezier laat amuseren door een portie death die zich met name op de molestering van de doden toelegt, dan bent u bij Leprasy geheel aan het juiste adres.

Want toewijding en overtuiging is eveneens een zwaar wegende factor in de metaalindustrie. Of het resultaat u behaagt is uiteindelijk een nogal intieme kwestie tussen u en u, maar een band die zich uitstekend weet te uiten middels de inmiddels bekende noten van de genadeloze beukerij is eveneens prima bezig. En in geval van Leprasy is het zo en niet anders.
Want zoals gezegd, dompelen de aangeboden melodieën zich geheel in de overredende kracht. Elke noot straalt afgrijsen uit. Elke riff kenmerkt "gore". Elke kreet staat voor pijn, want stiekem is zelfs niet elk lijk lijk genoeg. De putpompgrunt toont ranzigheid van de bovenste plank. De drums illustreren knappende vingerkootjes. Het "gewaauw" van de gitaren, de knarsende tanden van de doorgedraaide patholoog. In combinatie met de wisselende spurten en remmingen en een patente productie maken deze gegevens Morbid Pathologist zonder meer een prettige compaan.

De muzikale variant op de late zenduurtjes van Discovery.

Tracklist:
1. Intro
2. Seeds Of Voracity
3. Your Blood Will Flow
4. We Will Break Your Fucking Bones
5. Souls Butchery
6. 1 Inch
7. And You Will Die
8. Morbid Pathologist
9. V.I.P.
10. Mindfuck
11. Outro

Score: 73 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 31 juli 2006

Meer Leprasy:

[ Terug naar de Album Reviews ]