Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Derek Sherinian - Blood Of The Snake
Jaar van release: 2006
Label: InsideOut Music
Derek Sherinian - Blood Of The Snake
Met Blood Of The Snake levert ex-Dream Theater toetsenist Derek Sherinian zijn beste soloplaat tot nu toe af. Zijn oudere soloplaten als Mythology en Black Utopia én zijn werk met Planet X en Platypus zijn nog steeds uitstekend, maar zijn nieuwe album overklast dat allemaal op verbluffende wijze.

Het grootste gedeelte van Blood Of The Snake bestaat nog steeds uit louter instrumentale songs waarbij Derek zijn keyboard weer eens flink onder handen neemt. Fusion, keiharde metal, simpele rock, lichte jazzrock en pure progrock worden op een frisse wijze gecombineerd. Maar ook deze keer laat de altruïstisch Derek zijn gasten schitteren. Zo tovert topbassist Tony Franklin voortdurend leuke loopjes uit zijn fretloze bas, voorziet Simon Philips het geheel van passende drumpartijen en stuwen niet geheel onbekende gitaristen het niveau van de nieuwe songs naar een hoger niveau. Wat dacht u van een op hol geslaagde John Petrucci (Dream Theater) of een swingende Yngwie Malmsteen? Instrumentale muziek saai? Ik dacht het niet!

Om het album toch wat te verluchten zijn er ook twee songs met vocalen voorzien. En ik kan je verzekeren dat die twee liedjes je bij zullen blijven. Man With No Name is namelijk een heel vette rocker met Zakk Wylde op gitaar én zang en er wordt afgesloten met een humoristische versie van de Mungo Jerry klassieker In The Summertime. Deze laatste wordt ingezongen door oude held Billy Idol en de gitaarsolo’s komen van de hand van Slash. Fans weten genoeg en muziekfans die geen ervaring hebben met instrumentale muziek moeten dit toch maar eens luisteren en hopelijk openbaart er zich dan een nieuwe wereld. Topplaat.

Tracklist:
1. Czar Of Steel
2. Man with no Name
3. Phantom Shuffle
4. Been here before
5. Blood of the Snake
6. On The Moon
7. The Monsoon
8. Prelude to Battle
9. Viking Massacre
10. In The Summertime

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 31 juli 2006

Koop dit album in

Meer Derek Sherinian:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Woody op 01-11-2006 om 18:49u
Score: 10 / 100

hele goede cd van Derek Sherinian,Ik heb ook de 4 andere solo platen van hem. Ik heb aleen gelezen dat Steve Lukather ook weer zou meedoen,maar dat is dus blijkbaar niet zo,maar dat maakt niet John Petrucci en Brad Gillis zijn daarvoor in de plaats gekomen. En Yngwie Malmsteen en Zakk Wylde zijn ook weer van de partij. Het is wel grappig dat gitarist Slash van Guns and Roses meedoet en Billy Idol die het nummer In The Summertime vertolken. Ik ben benieuwd welke gasten er op zijn volgende cd meedoen.