Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Herfst - Life's Enddesign
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Herfst - Life's Enddesign
Het uit België afkomstige Herfst is in 1999 opgericht en schotelt ons na een eerder verschenen demo haar nieuwste EP Life’s Enddesign voor. De band speelt een op Zweedse leest geschroeide vorm van melodische death metal met enige black metal invloeden. De gitaristen weten mooie melodieën sterk af te wisselen met lekker agressieve riffs. De zang is ook dik in orde in de vorm van een lekker smerige black metal strot.

De band zet een werkelijk knap stukje muziek neer en aan hun speltechnisch kunnen dient niet getwijfeld te worden. De productie hapert helaas wel op bepaalde stukken, omdat het soms wat erg leeg en droog klinkt, wat de band soms helaas aan power laat inboeten. Hoewel ik hierbij moet zeggen dat de live versie van het nummer The Wanderer bijzonder goed uit de verf komt.

Life’s Enddesign is een zeer net product te noemen, dat, vrees ik, alleen niet heel erg op zal vallen omdat er al een grote stroom aan releases uit hetzelfde soort genre uitkomen. Opzich heeft Herfst genoeg potentie en met meer herkenbare nummers en een knallendere productie kan het allemaal nog heel wat moois brengen in de toekomst. Overigens dient wel vermeld te worden dat deze EP met 40 minuten, menig full-length qua tijdsduur ruimschoots overtreft en ook het artwork is erg mooi gedaan.

Tracklist:
1. Prologue - Moira Immaculate
2. Shadow And Dust
3. Path Of Persistence
4. Death's Design
5. Perfume Of The Flesh
6. Crimson Cathedral
7. Vanity...
8. In Vain
9. The Wanderer (Live)

Score: 75 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 31 juli 2006

Koop dit album in

Meer Herfst:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van necron op 12-08-2006 om 14:00u
Score: 90 / 100

zeer goeie ceedee.