Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

All Shall Perish - The Price of Existence
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
All Shall Perish - The Price of Existence
Hate, Malice, Revenge, de vorige cd van het uit Oakland Californie afkomstige All Shall Perish weet nog vrij regelmatig de gang naar mijn cd-speler te vinden. Dat schijfje stond vol met lekker beukende en pakkende deathmetal afgewisseld met de nodige hardcorestukken. Sinds dat album is het snel gegaan met de heren, tournees kriskras door Amerika met onder andere bands als Dying Fetus, Bleeding Through, As I Lay Dying en Six Feet Under, en een contract bij het grote Nuclear Blast.

Gelukkig heeft de wisseling naar een groter label geen gevolgen gehad voor de sound van All Shall Perish want The Price of Existence staat wederom bol van de agressief lomp beukende deathmetal die regelmatig voorzien wordt van een hardcore sausje. Het is regelmatig alsof Hatebreed nummers van bijvoorbeeld Dying Fetus covert om maar eens een indicatie te geven hoe men klinkt. Maar om dit simpelweg te labelen als metalcore is wat te gemakkelijk aangezien All Shall Perish duidelijk meer te bieden heeft, en stukken bruter is, dan negen van de tien bands in dat genre.

Productioneel en speltechnisch gezien valt er weinig op aan te merken, en ook in de nummers onderling valt er genoeg te genieten vanwege het afwisselende karakter. Het ene moment luister je naar brute deathmetal, inclusief putgrunt. Het volgende moment heb je het idee dat je naar een At the Gates-achtige band zit te luisteren, terwijl er tussendoor nog wat hardcore achtige breakdowns aan het geheel worden toegevoegd.

Persoonlijk vermoed ik dat met een goede promotie en, belangrijker nog, een Europese tournee All Shall Perish ook aan deze kant van de oceaan een aardige doorbraak moet kunnen forceren richting een wat groter publiek. Want met The Price of Existence is weinig mis en men zal er een hoop mensen mee aanspreken.

Tracklist:
1. Eradication
2. Wage Slaves
3. Day Of Justice
4. There Is No Business To Be Done On A Dead Planet
5. Better Living Through Catastrophe
6. Prisoner Of War
7. Interlude
8. We Hold These Thruths
9. The True Beast
10. Promises
11. The Last Relapse

Score: 85 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 30 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

All Shall Perish - The Price of Existence
Reactie van trooper op 30-07-2006 om 17:47u

de previews klonken al vet, en de voorganger was idd een schijf die boven de andere bands uitstak. Ik hoop dat ze nu eindelijk is door europa zullen touren

All Shall Perish - The Price of Existence
Reactie van Wout op 15-02-2008 om 00:08u
Score: 95 / 100

Zeer goede death metalcore plaat. Sommige mensen noemen het standaard ik noem het hemel. Lange leve metalcore en consorten dat die old school shit maar snel naar de achtergrond gedreven mag worden =D (grap, grap).

Serieus goede plaat. Vooral nummer 1/ 5 blijven overdonderen!