Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Dezperadoz - The Legend and The Truth
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records

Dezperadoz - The Legend and The Truth

Wanneer je de naam Dezperadoz hoort, of eerder nog leest, schieten de beelden van breezertaferelen direct door je hoofd. Niets is echter minder waar. Deze band onder leiding van gitarist Alex Kraft maakt heavy metal overgoten met een flinke dosis wild west-invloeden. The Legend and The Truth is het eerste album van de club die zich de Dezperadoz noemen, en handelt over het leven van westernlegende Wyatt Earp.

Muzikaal doet Dezperadoz vooral denken aan andere Duitse bands die zich bedienen van historische thematiek. Denk dan bijvoorbeeld aan de groep Running Wild. The Legend and The Truth klinkt iets minder ouderwets, en voorziet de luisteraar van vijftien stevige heavy metal tracks waarvan Dust of History een van de uitschieters is. Alex Kraft neemt op dit album ook de zang vrij succesvol voor zijn rekening, en klinkt daarbij soms als een iets minder ruige versie van James Hetfield. Tijdens het thema van Rawhide slaat hij even de plank mis, wat meteen een iets minder mooi moment op het album is. Met name de nummers waarin de invloeden van western-filmmuziek veelvuldig aanwezig zijn, zijn mooi uitgewerkt en vormen een mooi contrast met de wat meer traditionele metalsongs als bijvoorbeeld OK Corral, die toch wat minder interessant zijn om naar te luisteren.

Alex Kraft is er met zijn creatie The Legend and The Truth goed in geslaagd een interessant concept-album neer te zetten over het leven van Wyatt Earp. Vijftien puike metalsongs met een mooi wild west-randje.

Tracklist:
1. The Legend and The Truth
2. Dust of History
3. First Blood
4. Deadman Walkin’
5. Rawhide
6. Tombstone
7. March To Desiny
8. OK Corral
9. Shootout
10. Barrel of A Gun
11. Earp’s Vendetta
12. Friends Till The End
13. Echoes of Eternity
14. Hellbilly Square
15. Alex

Score: 77 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 20 juli 2006

Koop dit album in

Meer Dezperadoz:

[ Terug naar de Album Reviews ]