Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Coldseed - Completion Makes The Tragedy
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Coldseed - Completion Makes The Tragedy
Naast Soilwork houdt Björn ‘Speed’ Strid er nog een band op na. Samen met (voormalige) leden van Blind Guardian richtte hij al enige tijd geleden Coldseed op. Hun eerste product heet Completion Makes The Tragedy en komt via Nuclear Blast op de markt.

Dit debuut laat zich echter niet vergelijken met Soilwork of Blind Guardian. Coldseed maakt namelijk crossover metal. Wees niet ongerust, een rappende Strid komt er echt niet aan te pas. Wat je wel hoort zijn invloeden van industrial-, thrash-, nu- en vooral melodieuze metal.

Strid zelf is lekker op dreef. Zijn brute stem komt behoorlijk wat keren om de hoek kijken, maar zijn cleane vocalen voeren toch de boventoon. Net zoals melodie, want melodieus is Completion Makes The Tragedy absoluut. Bovendien is het een erg pakkend album, waarvan de nummers gemakkelijk in de hersenpan blijven hangen. Democracy Lesson, Reflection en Burning With A Shade (met een opvallende bijdrage van toetsenist Mi Schüren) zijn hier goede voorbeelden van.

Het vakmanschap van Strid, maar ook van voormalig Blind Guardian- en huidig Savage Circus-drummer Thomen Stauch, zijn duidelijk hoorbaar. Completion Makes The Tragedy Complete is beslist geen alledaags album en daarom duurt het misschien even voordat het eurokwartje valt, maar uiteindelijk is het toch een erg aanstekelijk album met twaalf songs die vakkundig in elkaar steken.

Tracklist:
1. My Affliction
2. Democracy Lesson
3. Nothing But A Loser
4. Five More To Fix
5. Burning With A Shade
6. Low
7. On My Way
8. Reflection
9. Completion Makes The Tragedy
10. Hatchet
11. Vulture Of The Throne
12. At Last

Score: 82 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 13 juli 2006

Koop dit album in

Meer Coldseed:

[ Terug naar de Album Reviews ]