Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Beaverstore - Rock 'n Death
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Beaverstore - Rock 'n Death
Waarde lezer, let op mijn woorden, want oude tijden vieren een nieuw leven. Nee, de gulden rinkelt slechts nog aan halssieraden en oorbellen (en in mijn oude broekzakken daar ik in 2002 te lui ben geweest om m'n resterend geldgoed in te wisselen), maar op muzikaal gebied herleven de klanken van Rock 'n Roll. En ja, we hebben het ook nog steeds over metal.

Als het aan de jongens van Beaverstore ligt in ieder geval wel. Deze kersverse band van eigen bodem komt deze zomer met een wel hele opmerkelijke versie van de gouwe ouwe deathmetal - Rock 'n Death. En ja, zoals deze betiteling al doet vermoeden hebben we hier inderdaad te maken met deathmetal, al zwemmend in een diepe poel van aanstekelijke noten der Rock 'n Roll. Het wordt in metalland steeds creatiever. Kenden we The Crown al van Death 'n Roll, dan hebben we nu Beaverstore voor Rock 'n Death.

De eerste demo, gelijknamig aan het muzikale genre, is nu in omloop. Goede timing, daar de rokjes nu het zwierigst zijn, de stemming veelal zonnig en de muzikale voorkeur diverser dan tijdens de grimme, grijze winterdagen. Dus vullen de swingende klanken van de alom bekende Rock 'n Roll-formule de hete vertrekken, auto's en caravans, aangesterkt door een ferme grunt en beukdrums.
Voor een demo klinkt dit 5 nummers tellende schijfje beslist niet slecht. De productie is wat dof, van mij had het frisser en een tikkie harder gemogen. Knallen met die hap. Maar buiten dat mag deze vertoning er zeer zeker zijn. Evenals de nummers, waarvan Fight Finding Reality in mijn ogen met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Een sterk nummer vol wervelende muziek, windse snelheid en onvervalste metalkracht.
Overigens is Rock 'n Roll niet het enige dat u terug kunt horen in de metal van Beaverstore. Ook Black Sabbath lijkt een duit in het zakje te doen, getuige om te beginnen al het intro van Phill Will Kill. Overigens is dit nummer een welkom mid-tempo exemplaar, zo tussen het muzikale gevlieg door.

Daarmee kom ik meteen op mijn enige kritiekpunt jegens deze soundbenadering. Aan originaliteit ontbreekt het Beaverstore niet, en pit mag er ook wezen. Maar waar de band in mijn ogen voor moet waken, is dat een nader uit te komen full-length, waar meer dan 5 nummers op zullen staan, voldoende afwisseling bevat voor meerdere aandachtvolle luisterbeurten, zonder dat de muziek na enkele nummers al hetzelfde gaat klinken en de luisteraar de cd op de automatische piloot afwerkt. Dit is een gegeven waar meer experimentele bands mee kampen, overigens, dus het zal mij benieuwen waar Beaverstore ons in de toekomst mee gaat verrassen.

Vooralsnog is deze demo een melig doch prettig middel om het beukgeweld kort te breken voor metalse uitbundigheid. Dus, waarde lezer, plant een verkuif op uw kopf, haal uw pofrok van tussen de motten en de ballen, en gaan met de banaan!

Tracklist:
1. Kick Off - The Unknown
2. Fight Finding Reallity
3. Flash Back
4. Phill Will Kill
5. Misanthropic Forest

Score: 72 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 6 juli 2006

Koop dit album in

Meer Beaverstore:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van miss punk op 28-01-2008 om 12:54u
Score: 100 / 100

één van de betere bands van nederland!

petje af voor de gitarist!