Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Stream Of Passion - Live In The Real World (cd/dvd)
Jaar van release: 2006
Label: InsideOut Music
Stream Of Passion - Live In The Real World (cd/dvd)
Vorig jaar besloot mr. Ayreon, Arjen Lucassen, om weer een album te maken met een vaste band, in plaats van wisselende muzikanten op elk nummer. Onder de naam Stream Of Passion kwam toen het album Embrace The Storm uit, wat overal goed aansloeg. Toen de band bekend maakte ook nog te gaan touren, waren ook alle Ayreon fans blij, want de kans om Ayreon nummers live te horen en zien krijg je niet zovaak. Het laatste concert op die tour werd opgenomen, en is nu op cd en dvd uit.

De cd
De dubbel-cd bevat zoals gezegd het laatste optreden van de tour, en werd opgenomen in de Lucky in Rijssen, in februari van dit jaar. Omdat ik ze een dag voor dat optreden zelf live heb gezien weet ik dat de band echt zo goed was als ook op deze live cd te horen is. Lucassen heeft wederom geweldige mensen rond zich verzameld, en het is bij dit concert te merken dat het goed klikt. Naast een stuk of acht nummers van Embrace The Storm komen ook nog een negental Ayreon nummers aan bod, waaronder bijvoorbeeld Computer Eyes en Into The Black Hole. Damian Wilson komt nog even meedoen op de leuke uitvoering van The Castle Hall, al blijft het vreemd om zangeres Marcela Bovio "the women I've raped" te horen zingen. Deze Ayreon klinken in Stream Of Passion uitvoering erg aardig, maar bijvoorbeeld Day Three: Pain heeft de aanpassing toch iets minder goed doorstaan, en bij Valley Of The Queens is het te merken dat niemand Anneke Van Giersbergen kan overtreffen op dat nummer. De Led Zeppelin cover When The Levee Breaks mag er overigens wel zijn, en met Day Eleven: Love wordt het toch al erg goede concert uitstekend afgesloten.

De dvd
Op de dvd is het optreden te vinden wat ook op de cd staat. Nu echter met beeld, en in een mooie Dolby 5.1 mix. Extra genot, dus! Het enige nadeel is dat alles erg donker is. Het beeld is aardig scherp (en widescreen, wat meer bands zouden moeten doen), maar er had wel wat meer licht bij het concert gemogen om het nog wat beter in beeld te brengen. Dat is de enige klacht, want het optreden mag er zijn (zie boven), en de extra's zijn vermakelijk. Deze bestaan uit een kwartier beelden van de tour (achter de schermen), de videoclip voor Out in The Real World (inclusief hoe deze gemaakt is), een uitgebreide fotocollage, en een dagboek van de tour.

Van de Star One tournee van enkele jaren terug was al een goede live cd en dvd uitgebracht, maar deze Live In The Real World evenaart die zeer zeker, en gelukkig overlappen de tracklists elkaar niet veel. Wederom dus weer een kwaliteitsproduct, zoals we van dhr. Lucassen wel gewend zijn.

Tracklist:
1. Intro
2. Spellbound
3. Passion
4. Waracle
5. Wherever You Are
6. Computer Eyes
7. Calliopeia
8. Valley of The Queens
9. Haunted
10. The Charm Of The Seer
11. Deceiver / Songs Of The Ocean
12. Day One: Vigil
13. Day Three: Pain
14. Nostalgia
15. Out In The Real World
16. The Castle Hall
17. Into The Black Hole
18. When The Levee Breaks
19. Day Eleven: Love

Score: 90 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 26 juni 2006

Meer Stream Of Passion:

Stream Of Passion - Live In The Real World (cd/dvd)
Reactie van Marina op 26-06-2006 om 16:52u
Score: 100 / 100

Wat mij betreft 100% geslaagd!

Stream Of Passion - Live In The Real World (cd/dvd)
Reactie van Alex op 28-06-2006 om 18:42u
Score: 90 / 100

Als er nu nog wat meer Damian op had gestaan was het helemaal perfect....

Stream Of Passion - Live In The Real World (cd/dvd)
Reactie van Elysian op 27-07-2006 om 11:20u
Score: 95 / 100

Fantastische live dvd. Geweldig geluid ook. De mix is ronduit briljant te noemen; dikker en steviger dan de gemiddelde studio-cd! Alle sounds komen heerlijk over en de dames kunnen geweldig zingen natuurlijk. Computer Eyes is 1 van de hoogtepunten met de trade-off-zanglijnen tussen de twee zusjes.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.