Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-02-2020

Sarcoma Inc. - The Dark Prophecy
Jaar van release: 2006
Label: Aftermath Music
Sarcoma Inc. - The Dark Prophecy
Unholy cuntslaying fuck! Om er maar eens een term tegenaan te smijten. Wat heb ik nu richting mijn hok doen transporteren?!
Of een van de metalfanscribenten eens even de laatste cd van Sarcoma Inc. wilde recenseren, en aangezien ik de beroerdste niet ben zei ik, welja, kom maar op, dat kan er ook nog wel bij. Dus een paar dagen later kwam de postbode met de enveloppe met daarin The Dark Prophecy, zei ‘Addergebroed’ en ging heen als een kogel. Eenmaal weer binnen opende ik de enveloppe, deed Sarcoma Inc. in de cd-speler en sinds die dag kan ik scherven ruimen, de katten geruststellen, naar de dokter doordat ik weer eens onstuimig stuiterde, me verontschuldigen wegens gemiste afspraken, me voornemen mijn drankgebruik te minderen en noem maar op. Ik ben blij dat ik geen auto heb. En wie er wel een heeft: neem The Dark Prophecy onder geen beding mee als je op weg gaat!

Nee, echt. Deze cd is Hel. Deze cd bevat nou eens de dingen die metal Metal maken. Brute kracht, genadeloos geweld, een perfecte symbiose van black en thrash.
Even een paar woorden voor onwetend volk.
Sarcoma Inc. komt uit Noorwegen en is een duo dat niet geheel onbekend is. We hebben een Daemon (vocalen, bas, gitaar) die we kennen van Limbonic Art en de eerste Zyklon en er is Arghamon (drums en andere dingen waar je op kan slaan) en die is bekend van bijvoorbeeld de death metalband Cutthroat.
KOM TERUG! En lees deze review, want Sarcoma Inc. heeft muzikaal helemaal niets met bovengenoemde bands te maken.
Zoals gezegd is er sprake van black/thrash. Een bekend gegeven, we kennen zat bands die zich bedienen van dergelijke uitwassen van het Kwaad, maar wat Sarcoma Inc. ons door middel van The Dark Prophecy eventjes in de kop ragt, tart elke beschrijving. Ik bedoel, wie hard knuppelende metal wil horen, bedoelt Sarcoma Inc. De eerste cd van de Noren (Torment Rides Forever) was al niet mis, maar de opvolger The Dark Prophecy is asociaal.
Hier zit ik dan, als eenvoudige sterveling. Hoe kan ik jullie overtuigen? Ik smeek je: koop Sarcoma Inc! Koop The Dark Prophecy, want het is niet van ‘black met thrash, thrash met black, dat kennen we wel’. Het is vanaf de eerste beukende tonen (waarbij je hoofd echt niet stilstaat, man, dat begin!) tot en met de laatste profetieën van de totale ondergang van de mens en zijn planeet één groot godvergeten feest van Metal. En die hoofdletter staat er niet voor niets. En laat duidelijk zijn dat er niet met het verstand op nul wordt gebeukt. Nee, songwriting maakt dit album. Solo’s op het juiste moment, met de juiste klank; snelheidswendingen, haast klassieke thrashriffs die thuishoren in 2006, die stem! Alles klopt. Echt alles.

Met ander woorden, dit is een oproep aan eenieder die van zichzelf vindt dat ie een “metalhead” is. Haal The Dark Prophecy in huis en luister naar de definitie van oerdegelijke, loeiharde, uitgekiende, volwassen, geen moment saaie en op vernietigende wijze overrompelende metal!

Tracklist:
1. Earth’s Fury
2. Millenium Of The Dark Prophecy
3. Tomb of Horror
4. Black Death (A Deadly Life Corrosion)
5. Mortification of the Undead
6. Apocalyptic Machinery
7. Terrorization
8. Impending Destruction
9. A Bleak Future/Total Overkill

Score: 99 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 18 juni 2006

Meer Sarcoma Inc.:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sarcoma Inc. - The Dark Prophecy
Reactie van satyr op 22-10-2006 om 17:18u
Score: 75 / 100

limbonic art fans zullen hier mss wel iets aan hebben door onder meer de vocals maar ik vind dit niet zo goed als de reviewer beweert er zit gwn niet gnoeg afwisselig in de rifs maar al by al is deze cd wel genietbaar met momenten