Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Leaves' Eyes - Legend Land
Jaar van release: 2006
Label: Napalm Records
Leaves' Eyes - Legend Land
Na het uitkomen van het tweede Leaves’ Eyes-album, Vinland Saga, had de Duitse band met de Noorse zangeres de optie om na Elegies nog een single uit te brengen. Gelukkig kozen Liv Kristine en haar mannen voor een beter alternatief om het gat tussen Vinland Saga en het volgende album op te vullen. Vanaf midden juni is de MCD Legend Land (voor een schappelijke prijs) verkrijgbaar.

Hoewel de vijf nummers op Legend Land pas zijn geschreven nadat Vinland Saga uitkwam, ligt het muzikaal en conceptueel gezien in het verlengde van die plaat. Dat betekent dat het thema (Leif Erikson die Noord-Amerika ontdekt aangevuld met de nodige romantiek) terugkeert en dat we wederom die typische gothic-metal horen waarin Liv’s vocalen veruit de belangrijkste rol vervullen.

Legend Land kent geen uitschieters zoals Into Your Light en Elegies dat waren op respectievelijk Lovelorn en Vinland Saga. Toch zijn deze vijf nummers weer van uitstekende kwaliteit en verplichten de liefhebber van de vorige Leaves’ Eyes-platen tot blinde aanschaf.

Tracklist:
1. Legend Land
2. Skraelings
3. Viking’s Word
4. The Crossing
5. Lyset
6. Legend Land (Extended Version)

Score: 82 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 6 juni 2006

Koop dit album in

Meer Leaves' Eyes:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Leaves' Eyes - Legend Land
Reactie van Ines op 14-09-2006 om 21:26u
Score: 100 / 100

tis geweldig!