Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Union - Christ Agony
Jaar van release: 2005
Label: Agonia Records
Union - Christ Agony
Na jaren door het leven te zijn gegaan als de band Christ Agony vond men het blijkbaar welletjes en werd het roer omgegooid. Ook de naam werd veranderd en nu hebben we te maken met Union. Kijken we naar de geschiedenis dan valt te zeggen dat de voorganger van Union geen eens zo'n hele slechte band was binnen het extreme genre.

Goed dat is het verleden, nu is het tijd voor de eerste schijf van de herboren band. Het album heeft de titel "Christ Agony" meegekregen en dat is eigenlijk n van de weinige dingen die nog refereert aan het illustere verleden. De band bedient zich momenteel van een combinatie van diverse extreme metalstijlen. Black en death metal voeren nog steeds de boventoon, maar ook invloeden uit de thrash en doom metal zijn overduidelijk aanwezig. Dat maakt dat we hier met een afwisselende schijf van doen hebben.

Acht nummers lang krijgen we prima geproduceerde metal voor de kiezen waarin zowel melodie als agressie een belangrijke rol spelen. De agressie moet overigens meer worden gezocht in de tragere haast depressieve passages die tussen de wat meer up-tempo stukken zijn ingepast. Dat klinkt misschien vreemd, maar op deze momenten komt de bruutheid het beste tot uiting. De riffs zijn uiterst varirend en hier en daar treffen we een lome doom riff aan met daaropvolgend een ijzige black metal riff. Uiterst subtiel maakt de band gebruik van melodieuze intro's en kan genadeloos losbarsten op de juiste stukken.

Een heerlijke doorstart dus van deze Poolse heren. Echte uitschieters treffen we niet aan, maar de kwaliteit blijft constant op hoog niveau. Liefhebbers van de bovenstaande genres weten genoeg, dit is extreme metal van prima kwaliteit. Over het algemeen wellicht vrij doordeweeks, maar in herkauwde genres als deze is dat zeker niet onaardig.

Tracklist
1. Infernal Storm
2. Eternal Hellbound
3. Evil Curse
4. Hellfire
5. Purified By Hell
6. Horn Of Sacrifice
7. Dark Legion
8. Flames Of Hate

Score: 77 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 12 mei 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Union - Christ Agony
Reactie van Een Metalfan op 12-05-2006 om 21:47u

link is niet helemaal goed