Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Mercenary - Everblack
Jaar van release: 2002
Label: Hammerheart Records
Mercenary - Everblack
Het meeste wat op metalgebied uit het noorden komt komt toch uit Zweden en Noorwegen, en ook Finland is goed vertegenwoordigd. Uit Denemarken komt wat minder, maar gelukkig zijn ook daar goeie bands te vinden. Mercenary is er een van. Deze zes Denen timmeren inmiddels al zo'n 10 jaar aan de weg, en nu is er dan de opvolger van First Breath (1998) in de vorm van Everblack.

Na een intro van een minuutje barst de band los in het titelnummer. Redelijk melodieuze, maar toch harde metal, die me eigenlijk gelijk wat aan Nevermore deed denken. Mercenary is echter wat rauwer en wat harder. Hier en daar zijn de thrash-invloeden ook wel wat te horen, en er zit ook een lichte industrial-metal invloed in. Dit alles is uitermate goed gecombineerd, en de heldere productie zorgt ervoor dat ook alles goed klinkt.

De titel Everblack is goed gekozen, want de zware riffs, afwisselende zang en de niet al te vrolijke texten zetten een heerlijke donkere sfeer neer. De zang wisselt tussen normale zang, growls en geschreeuw, wat de band erg goed weet te combineren. De refreinen liggen erg lekker in het gehoor, en wie van gitaarsolos houdt kan gerust zijn, want solos zijn er genoeg.

Om kort te zijn: Mercenary's Everblack is een van de betere albums van 2002 tot nu toe, en meer dan de moeite waard om uit te checken.

Tracklist:
1. Everblack
2. Seize the Night
3. Screaming from the Heavens
4. Dead.com
5. Darkspeed
6. Bloodrush
7. A Darker Shade of Black
8. Bulletblues
9. Rescue Me
10. Alliance

Score: 91 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 13 maart 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]