Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Marduk - La Grande Danse Macabre
Jaar van release: 2001
Label: Century Media Records
Marduk - La Grande Danse Macabre
Na de live cd "Infernal Eternal" was het weer tijd voor een studio album. Fans van Marduk hoeven zeker niet te klagen, want we worden overstroomd met CD's... De laatste twee jaar hebben we Panzer division, Obedience, Infernal Eternal al gekregen, en dan krijgen we nu, een nieuwe volledig album..... La Grande Danse Macabre.

Het onderwerp is de dood en dat betekent een afwisselend album, met de nadruk op een mid-tempo doomige black sound. Het begint allemaal met de intro Ars Moriendi, een aardige melodieuze (voor Marduk dan..) intro. Dan hakt Azrael er nog stevig, op panzer-achtige wijze, op los.
Pompa Funebris is weer een instrumentaal doom-nummer waarna obedience into death volgt, al een stuk doomiger dan azrael. Als nummer 5, bonds of unholy matrimony aanbreekt, hoor je echt een heerlijk nummer. Een weer traag maar zwaar begin, dat uitbouwd tot een vrij snel nummer, met een heerlijke, typische Morgan gitaarsolo...

Als het titelnummer inzet, krijg je een bijzonder nummer te horen. Een vrij loom nummer, maar met een sfeer die marduk nog nooit heeft gecreerd! Dan volgt Death Sex Ejacualation, een nummer waar men weer een snellere kant laat horen. Om maar weer de doom kant op te gaan, volgt Funeral Bitch (een vernieuwde versie, stond al op Obedience) een zwaaar en looom nummer, met nu een stem door het nummer (?) ! Het meest doomie, melodieuze nummer is zonder twijfel Summers end, het een na laatste nummer. Het lijkt wel black sabbath! Dat was marduk's dood !

Dacht je... want het laatste nummer, Jesus Christ... Sodomized lijkt direct van Panzer Division af te komen... een verschrikkelijk snel nummer.

Verwacht geen 2e panzer division, maar wel een heerlijk, vrij afwisselend stuk staal!

Score: 90 / 100

Reviewer: Snagger
Toegevoegd: 3 juni 2001

Koop dit album in

Meer Marduk:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van een op 26-07-2001 om 10:00u
Score: 100 / 100

Dat dacht ik ook godverdomme. Marduk ruleert deze aardbol. Fistfucking gods planet!

Reactie van een op 26-07-2001 om 10:04u
Score: 100 / 100

Wat je zegt godverdomme. Deze band blijft constant. Nooit gedateerd. Altijd zwaar hakken of ze nou snel of wat trager spelen. Christraping black metal godverdomme nou! Jeffrey

Reactie van Een_Metalfan op 16-07-2002 om 05:05u
Score: 75 / 100

In vergelijking tot andere black metal releases is dit een killer, maar in vergelijking tot andere Marduk platen is La Grande.. toch een lichte tegenvaller. De productie is tammer, de ziedende riffs zijn minder agressief en ook de tragere stukken kunnen niet tippen aan de zware stukken van bijv. Heaven Shall Burn.. Het was ook vragen om het onmogelijke om de meest duivelse black metal plaat Panzer Division Marduk te overtreffen; dat kan zelfs Marduk niet.

Reactie van Children_OF_Filth op 27-09-2003 om 17:36u
Score: 10 / 100

voor wie van melodie houd niet luisteren zelf vind ik fistfuxkin gods planet maar wat gekrijs

Reactie van Darklord op 11-12-2003 om 14:39u
Score: 9 / 100

Vette cd, zoals altijd! Maar 'Those of the unlight' en 'Dark endless' zijn wat mij betreft nog niet overtroffen!