Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Linea 77 - Available For Propaganda
Jaar van release: 2005
Label: Earache Records
Linea 77 - Available For Propaganda
Wie dacht dat het Britse Earache Records zich alleen bezig hield met grindcore, extreme en death metal zal raar opkijken als ze ‘Available For Propaganda’ van het Italiaanse Linea 77 blindelings hebben aangeschafd en voor het eerst beluisteren.

Want met extreme metal heeft Linea 77 namelijks niks gemeen. In 1993 begon dit vijftal, dat zich naar een buslijn vernoemde, met het coveren van Rage Against The Machine-materiaal. Nu, bijna anderhalf decennium later, maakt men een mix van rock, punk en nu-metal. Het moet gezegd, sommige nummers klinken inderdaad best lekker (‘Fist’, ‘But I Thought Everything Was Alright’), maar het album kent teveel songs die de middenmoot niet overstijgen. De songstructuren zijn te simplistisch en het gitaarwerk evenzo. Daarbij draagt de zang van Emo en z’n vreemde accent ook niet bepaald bij om er iets moois van te maken.

Waarschijnlijk kan ik ‘Available For Propaganda’ mij niet meer herinneren als de Kerstman weer in het land is. Linea 77 is leuk voor een paar nummers, maar een heel album beluisteren is een te zware taak.

Tracklist:
1. Fist
2. But I Thought Everything Was Alright
3. Inno All’Odio
4. Charon
5. Sleepless
6. Evoluzione
7. Lost In A Videogame
8. Rotten Mouth And Broken Arm
9. Squeal
10. ADHD
11. Therapia
12. To Protect And Serve

Score: 62 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 29 maart 2006

Koop dit album in

Meer Linea 77:

[ Terug naar de Album Reviews ]