Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Linea 77 - Numbed (DVD)
Jaar van release: 2004
Label: Earache Records
Linea 77 - Numbed (DVD)
Een jaar of vier terug kwam het debuutalbum uit van het Italiaanse Linea 77. In eigen land zijn ze vast wat bekender dan hier, want ik had er nog nooit van gehoord. Misschien komt dat ook doordat Italiaanse nu-metal hier vrijwel geen aandacht krijgt. Toch timmert de band al 3 albums aan de weg, en nu is er hun eerste live dvd.

De dvd bevat 3 verschillende live opnames. Gevolg hiervan is dat een aantal nummers meerdere keren op de dvd staat. Bij de opnames uit 2001, van het Reading festival, is het net alsof je naar een bootleg dvd zit te kijken. De camera staat achter in de tent opgesteld, en zoomt voortdurend in en uit. Het geluid is wel iets beter dan de gemiddelde bootleg-video. Maar ook dat is niet echt iets bijzonders. De opnames uit 2002, uit Bologne, zijn wederom van 1 camera, ook van achterin de zaal. Het geluid is wel beter dan bij de opnames van het Reading festival. Maar wederom krijg ik het idee dat ik naar een bootleg dvd zit te kijken. Het beste zijn de opnames van de MTV day uit 2003, ook uit Bologne. Het beeld is een stuk scherper, er zijn meerdere camera's gebruikt, en het geluid is beter. Pas hierbij zie je goed wat de band kan op het podium.

Ook staan er nog een zestal videoclips op de schijf. Deze geven een leuk overzicht van de carriere van de band, want ze zijn afkomstig van de drie albums van de band. Van twee van de clips staat er ook een making-of op de schijf, waarin je ziet hoe de clip tot stand kwam. Leuk, voor een keertje. Als bonus staat er nog een demo op van het nummer Storyteller.

Als eerste kennismaking met Linea 77 kan ik de dvd niet aanbevelen. De live opnames zijn niets bijzonders, en niet altijd van even goede kwaliteit. De dvd is wel leuk voor wie de band al wel kent, en wat live beelden wil zien.

Score: 60 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 12 juli 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]