Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Judas Priest - Rising in The East (dvd)
Jaar van release: 2005
Label: Rhino Entertainment

Judas Priest - Rising in The East (dvd)

De terugkeer van Rob Halford naar Judas Priest is waarschijnlijk een van de meest succesvolle geweest uit de metalgeschiedenis, en een leuke voor de fans, want het heeft geresulteerd in een berg optredens, en enorm veel nieuw of nogmaals uitgebracht materiaal. Rising in The East is een registratie van een concert dat Judas Priest vorig jaar gaf in de Budokan te Tokyo in een serie van concerten bij het reünie-album Angel of Retribution.

Rob Halford leek een slechte dag te hebben tijdens de opnames, want het elan dat hij toonde tijdens het optreden in Den Bosch, lijkt op deze dvd afwezig te zijn. Zijn voorkomen lijkt vermoeid, en de hoge uithalen die hij in Nederland ten gehore wist te brengen, ontbreken vaak gedurende het opgenomen concert. Ook zingt hij een aantal nummers wat lager dan we gewend zijn. Over de kwaliteiten van zijn zang in de wat lagere regionen valt echter niets op te merken, want die zijn perfect, en wanneer het hem dan toch lukt een hoge schreeuw te weeg te brengen, gaat deze door merg en been, zo vol van emotie.

Ondanks dat Halford het op sommige wat af laat weten, wordt het concert song na song beter, en speelt de rest van de band vlekkeloos. De setlist geeft meer het idee van een best of album, gelukkig zou daar bij een volgende tour verandering in moeten komen aldus een recent interview. Verrassend hier zijn wel Hot Rockin’ en I’m A Rocker, die net zo goed klinken en even luid worden meegezongen door de vele aanwezige fans als de rest van de welbekende klassiekers. Net zoals dat ook de nieuwere nummers moeiteloos hun plaats hebben weten te vinden.

Zowel het geluid als de beeldkwaliteit van deze dvd zijn dik in orde. Het is wat jammer, dat ze er echter niet wat extra’s op hebben gezet, want een dvd met slechts een tracklist, een play all-optie, en een geluidsselectie, is tegenwoordig wel wat aan de magere kant. Een leuke dvd, maar deze laat niet goed zien, wat Judas Priest na al die jaren nog waar kan maken.

Tracklist:
1. The Hellion
2. Electric Eye
3. Metal Gods
4. Riding on The Wind
5. The Ripper
6. A Touch of Evil
7. Judas Rising
8. Revolution
9. Hot Rockin’
10. Breaking The Law
11. I’m A Rocker
12. Diamonds and Rust
13. Worth Fighting For
14. Deal With The Devil
15. Beyond The Realms of Death
16. Turbo Lover
17. Hellrider
18. Victim of Changes
19. Exciter
20. Painkiller
21. Hell Bent for Leather
22. Living after Midnight
23. You’ve Got Another Thing Coming

Score: 78 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 8 maart 2006

Koop dit album in

Meer Judas Priest:

[ Terug naar de Album Reviews ]