Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Contradiction - The Voice Of Hatred
Jaar van release: 2005
Label: Armageddon Music
Contradiction - The Voice Of Hatred
2005 was een goed jaar voor het Duitse Contradiction. Na negen jaar maakten ze met dit ‘The Voice Of Hatred’ eindelijk een opvolger van het debuut ‘All We Hate’, tekenden ze bij Armageddon Music en mochten ze op tour gaan met Overkill. Dat was na jaren van ploeteren, ruzie met hun label en gecancelde tours een riem onder hun hart.

Deze Wuppertalers vermengen 80’s thrashmetal met neothrash met als resultaat harde up-tempo songs (‘Break The Oath’), melodieuzere mid-tempo songs (‘Arguments’) en experimentele trage composities (‘Crimes’). Goed voor de variatie, maar het probleem is dat hoe trager de band begint te spelen, hoe saaier het materiaal wordt. In vervolg graag gewoon blijven doorrammen en zeker nooit meer dat zeurend praatstemmetje in trage stukken bovenhalen! Vreselijk. Wat overblijft, is een handvol uitstekende thrashers (vijf om concreet te zijn) van bovengemiddeld niveau. Of dat genoeg is voor de aanschaf, moet je zelf beslissen.

Als we nu niet opnieuw negen jaar moeten wachten voor een opvolger én als ze gewoon een over de hele lijn agressief album neerpennen, dan zal 2006 er nog een stuk beter uitzien voor deze thrashheads. Ik ben benieuwd en gun ze het voordeel van de twijfel.

Tracklist:
1. Break The Oath
2. The Voice Of Hatred
3. Arguments
4. Falling Down
5. Hate Patrol
6. Crimes
7. Nation Of Fear
8. Horizon
9. Privacy
10. Engines Of Greed
11. Future

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 januari 2006

Koop dit album in

Meer Contradiction:

[ Terug naar de Album Reviews ]