Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Ashville - The Desert Anomaly
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Ashville - The Desert Anomaly
Ook in België houden ze van loodzware heavy metal maken. Kijk maar eens naar deze Ashville. De band heeft duidelijk stand 11 gevonden op hun versterkers tijdens de opnames van hun tweede demo The Desert Anomaly. Je zou benieuwd raken hoe dat allemaal gaat klinken, mochten ze ooit een volwaardige cd maken. Gelukkig is het op deze demo toch al te horen dat ze keurig in staat zijn een zwaar geluid te creëren dat zo kenmerkend is voor het stoner-genre. De verder weining spannende mix is daardoor bijna niet te merken.

Met een nummer genaamd "Torpedo Run" weet je eigenlijk wel wat komen gaat. Lekker logge riffs, bluesy melodiën en een groovend tempo. De nummers erna verschillen niet veel. Toch kom je deze 25 minuten aardig headbangend door. De solo's zijn smaakvol gebracht, hoewel de lead-gitarist zelf ook nog wel doorheeft geen hoogstaand spel te brengen.

Een beetje band gebruikt zijn muziek als excuus om het zoveel mogelijk op het podium te laten horen. En zo klinkt deze muziek precies. Op cd zijn er zeker nog wel wat onvolkomenheden, maar ik denk dat het live al prima zal aanslaan.

Tracklist:
1. Torpedo Run
2. Tribute
3. Medina
4. Search Light Soul
5. KaDunG
6. Ashville Burning

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 10 januari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]