Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Face Down - The Will To Power
Jaar van release: 2005
Label: Black Lodge Records
Face Down - The Will To Power
‘Mindfield’ van Face Down is nog steeds een geweldig album dat deze Zweden terecht een cultstatus bezorgde. Dit debuut uit 1995 stond bol van de melodeath en dat nét voor het genre populair werd. Na het vertrek van zanger Marco Aro in 1999 naar The Haunted werd de stekker er uitgetrokken, maar na het ontslag van Marco bij deze hitband begint het in 2004 terug te broeien met dit comeback-album als aangenaam gevolg.

Op typische Scandinavische wijze (goede productie, strakke prestaties, melodie maar toch hard) hebben de heren tien nieuwelingen gekookt. Omdat elke Noordelijke band het geheel tegenwoordig overstelpt met gitaarsolo’s, hebben deze heren gekozen om de ‘groove’ te laten spreken en flink te snoeien in overdadigheden. Hoewel het materiaal weinig opzienbarend is en niets toevoegt aan de geschiedenis van Face Down is dit toch wel een kwaliteitsproduct. Maar wat verwacht je met bandleden die hun sporen al ruimschoots verdienden in bands als The Haunted, General Surgery, Terror 2000 en Construcdead?

‘The Will To Power’ is modern, groovy en catchy en beukt bijna alle pseudo-metalcorebandjes die net dezelfde muziek spelen omver. Hopelijk gaat de band terug de hort op en citeren ze ruimschots uit dat eerder genoemde legendarische debuut.

Tracklist:
1. Drained
2. Blood Tiles
3. Heroin
4. Insanity
5. Will to Power
6. Grey
7. Heretic
8. The Delusion
9. War Hog
10. The Unsung

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 december 2005

Koop dit album in

Meer Face Down:

[ Terug naar de Album Reviews ]