Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Killswitch Engage - (Set This) World Ablaze (dvd)
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
Killswitch Engage - (Set This) World Ablaze (dvd)
Killswitch Engage zet de wereld in vuur en vlam, op hun nieuwe dvd (Set This) World Ablaze. Het Amerikaanse gezelschap heeft met hun albums, waarvan het vorig jaar verschenen The End Of Heartache de meest recente is, al bewezen het neusje van de zalm op metalcore gebied te zijn, en met deze nieuwe dvd kan iedereen ook zien dat ze dat live ook waarmaken.

Uit m'n intro blijkt wel al dat ik best lovend ben over deze band, en hun nieuwe dvd. Dat is niet zo verwonderlijk, want het 70 minuten durende live optreden (wat deze zomer is opgenomen in hun thuishaven Worchester, Massachusetts) is uitstekend. Alles klinkt goed, en de setlist is ook voortreffelijk (al heeft de band nog maar een drietal albums aan materiaal om uit te kiezen). "I want to make this a dvd to remember. Let's see some really stupid stuff on this", roept zanger Howard Jones tussendoor. Niet echt wat je verwacht bij een live optreden, maar het geeft wel aan dat de band graag ook lol heeft op het podium. De rare capriolen (en dan met name van gitarist/mastermind Adam Dutkiewicz) worden goed in beeld gebracht.

Net zo leuk als het concert is de documentaire From the Bedroom To The Basement, die nog langer duurt dan het concert. Hierin komt de geschiedenis van Killswitch Engage uitvoerig aan bod. De band zelf, maar ook ex-bandleden, familieleden, vrienden, managers en collega's (van o.a. In Flames, Soilwork, God Forbid, Mastodon en Shadows Fall), komen aan het woord, en vertellen over de levensloop van KSE, en wat voor impact de band gehad heeft op de metalcore scene. Natuurlijk wordt het wel in KSE-stijl gebracht, dus met veel humor en erg leuke anekdotes. Tot slot staan er nog 5 videoclips op, die op zich wat standaard zijn, maar natuurlijk niet mogen ontbreken op een dvd. De extra's mogen dan een beetje aan de karige kant zijn, toch is het een aardige dvd.

Tracklist:
1. A Bid Farewell
2. Breathe Life
3. Fixation On The Darkness
4. When Darkness Falls
5. Self Revolution
6. The End Of Heartache
7. TAke This Oath
8. Numbered Days
9. The Element Of One
10. Prelude
11. Hope Is...
12. Life To Lifeless
13. My Last Serenade
14. Rose Of Sharyn
15. Vide Infra
16. Temple From The Within

Score: 85 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 5 december 2005

Koop dit album in

Meer Killswitch Engage:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Killswitch Engage - (Set This) World Ablaze (dvd)
Reactie van Killswitch Maiden op 03-01-2006 om 16:39u
Score: 100 / 100

Wat een dvd!!!!!!Het hoogtepunt?The End of Heartache...Het is prachtig gwn hoe het publiek meezingt!Egt aan terade!!!

Killswitch Engage - (Set This) World Ablaze (dvd)
Reactie van cfreak24 op 14-09-2006 om 19:08u
Score: 100 / 100

dit is echt een hele vette dvd. het concert is gewoon 70 minuten lang dat is gewoon cool.