Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Tarantula - Metalmorphosis
Jaar van release: 2005
Label: AFM Records
Tarantula - Metalmorphosis
Ik dacht altijd dat deze Portugese band pure powermetal maakte en toen ik ‘Metalmorphosis’ in mijn handen kreeg werd dit vermoeden nog eens extra in de verf gezet. Het artwork, de teksten en het uiterlijk van de band schreeuwen metal uit, maar eigenlijk spelen dit kwartet 80’s hardrock!

In tegenstelling tot veel Spaanse/Portugese hardrockbands straalt Tarantula wel iets internationaals uit. Zanger Jorge Marques klinkt Engelstalig, het gitaarluid is typisch Amerikaans en de melodieuze benadering doet vermoeden dat Scandinavisch bloed doorheen hun aderen vloeit. In eigen land zullen ze zeker tot de top behoren maar net op die internationale markt zullen ze te kort schieten. Het materiaal klinkt gewoonweg te gewoon. Even gewoon als een fiets, een balpen of een voetbal. Kortom, het is absoluut niet storend maar je zal er niet echt warm of koud van worden.

Dit goed klinkende album hapt lekker weg en de diehard hardrockfan zal zich ook niet bekocht voelen bij aanschaf maar de muziek is gewoon te gewoon. Luistertip: ‘Breaking The Barriers Of Time’ en ‘Your Promised Land’.

Tracklist:
1. Breaking The Barriers Of Time
2. We Go With The Flow
3. The Bleeding Land
4. New Tomorrow
5. Your Promised Land
6. All In Your Eyes
7. Sea Of Doubts
8. Far Away From God
9. Meant To Be Alone
10. Never Be Forgotten
11. Under Control

Score: 66 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 november 2005

Koop dit album in

Meer Tarantula:

[ Terug naar de Album Reviews ]