Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Asbest - A Trauma Engraved
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Asbest - A Trauma Engraved
‘A Trauma Engraved’ is een typisch voorbeeld van een band die veel te vroeg een demo heeft opgenomen. Tijdens de drie rommelige tracks komen we nog wel enkele leuke oude Destrucion-achtige riffjes tegen in een deathmetalverpakking, maar voor de rest is het maar een zielige vertoning. Deze jonge heren hadden meer aandacht moeten besteden aan het uitwerken van hun ideeën, de zanger beschikt gewoon niet over een krachtige grunt en de onmenselijk slechte solo in ‘Warmonger’ kan anno 2005 echt niet meer.

En wat lees ik net op hun webstek? We zoeken een losse zanger die in staat is om te grunten en te schreeuwen in de stijl van Isis, Mastadon en Neurosis. En het nieuwere materiaal zou naar eigen zeggen ook beïnvloedt zijn door Opeth. Neen, ‘A Trauma Engraved’ had gewoon nooit het daglicht mogen zien en zal hun ook geen extra optredens opleveren. Eerst eens goed nadenken over de stijl, gitaartechnisch vooruitgang boeken en een dozijn live-optredens afwerken en dan maar een demo opnemen voor je de bandnaam te grabbelen gooit. Een score ontbreekt omdat ik vandaag goed gezind ben.

Tracklist:
1. Warmonger
2. A Trauma Retained
3. Stupidity Made Flesh

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 november 2005

Koop dit album in

Meer Asbest:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van MarzoriuM op 27-04-2006 om 23:07u
Score: 76 / 100

Ik heb sinds kort kennis gemaakt met deze nrs. Wat ik juist enorm waardeer is het lef om nu al een Demo uit te brengen. Daarnaast liggen vooral A Trauma Retained en Stupidity, die een meer solide sound hebben dan Warmonger goed in het metalgehoor. Bij deze wilde ik een positieve draai geven aan bovenstaande review. Natuurlijk kan het eea verbetert worden, maar daar zijn de heren zich natuurlijk van bewust. Ik zou zeggen gooi op die zware metalen!