Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Enemies SWE - Behind Enemy Lines
Jaar van release: 2005
Label: Locomotive Music
Enemies SWE - Behind Enemy Lines
Ooit voorzichtig ontstaan in Finland, in de schoot van Hanoi Rocks. Vervolgens overgesprongen naar LA, waar er een hele scene ontstond. Beschreven door Mötley Crüe in hun autobiografische boek "The Dirt". Toegankelijk gemaakt voor iedereen, van boze jeugd tot huismoeders, door Guns 'N Roses. En nu ook bestaansrecht in Zweden, waar vijf mannen onder de naam Enemies SWE felle rock 'n roll meets oldschool punk spelen in de beste traditie van de hiervoor genoemde bands.

Enemies SWE straalt een mix tussen een beide-poten-op-de-grond instelling ("Powertrain") en ultieme Amerikaanse decadentie ("Glam Star Cabaret") uit, iets waar ze in Japan al vijfentwintig jaar warm voor lopen. En niet alleen in Japan... Ook hier draait de volumeknop als uit zichzelf nog een tandje hoger op aanstekelijke tracks als "Enemy" of het korte nummer met de opzwepende drive, "Elvis In Brooklyn". Eveneens onbewust (haast gehypnotiseerd) drukken we de knop op 'repeat' om de soms vuige, soms snerende stem van Rickard Andersson nog eens te horen uitspatten.

Het is ook heel goed mogelijk dat er af en toe 'per ongeluk' een verkeerde afslag wordt gepakt, omdat we de solo's die zo lekker uit de autospeakers gieren nog even langer willen horen. Dat alles natuurlijk zo innovatief als een afwasteil, maar daar kijkt niemand van op in dit genre. Enemies SWE heeft het geluid tot het uiterste gepusht om "Beyond Enemy Lines" zo vernieuwend mogelijk te maken zonder al te bekend in de oren te klinken, da's mooi zat. Japan mag zich klaar maken voor een nieuwe sensatie. En niet alleen Japan...

Tracklist:
1. Powertrain
2. Enemy
3. Mainstream King
4. Sliced And Diced
5. Nasty Idol
6. Elvis In Brooklyn
7. Superstar
8. Glam Star Cabaret
9. Back With The Bullets
10. Hello Hell
11. Rock 'N Roll School

Score: 86 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 7 november 2005

Koop dit album in

Meer Enemies SWE:

[ Terug naar de Album Reviews ]