Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-09-2020

Nadir - Tenacity
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Nadir - Tenacity
This is our lifestyle, this is our sound. For ten stormy years we have been around in the underground.. Na exact vijftien seconden ‘The Hungarian Underground Lifestyle’ (dat is nu eens een titel!) weet ik dat Nadir een andere band is als de vreselijke gelijknamige Spaanse naamgenoot . Het eerdere werk (drie cd’s, twee demo’s en een EP, deze verschenen wel onder de bandnaam Dark Clouds) is me onbekend maar het professionele artwork, degelijke productie en de lijst van voorprogramma’s (Crowbar, Vader, Pro-Pain en D.R.I) bewijzen toch dat Nadir op goede weg is.

Ondanks dat de heren T-shirts dragen van uiteenlopende bands als Hypocrisy, Mastadon, Rage en S.O.D. spelen ze heel eenvoudige melodieuze mid-tempo deathmetal. Elk nummer bestaat uit 1 riff, 1 strofe en 1 refrein die veelvuldig herhaald worden. Dit soort eenvoudig gebeuk is op zich saai maar bevat wel een leuke drive zodat je ‘Tenacity’ toch met gemak afluistert. En laten we eerlijk zijn, voor een song als ‘Dark Clouds Are Gathered’ zou een Six Feet Under zich ook niet schamen.

Eigenlijk gebruikt Nadir dezelfde simpele easy listening techniek als hun Hongaarse landgenoten van Ektomorf die met hun eentonig Sepultura/Soulfly-achtige gebeuk in Duitsland wel al tienduizenden cd’s verkocht heeft. Hongaren die commercieel ingesteld zijn? De communisten van het Magyar Kommunista Part (MKP) zullen er niet blij mee zijn! Puntenaftrek voor de dertig minuten ruis gevolgd door nog drie minuten muziek. Wat voor nut heeft dit nu buiten het optrekken van de speelduur? Iemand?

Tracklist:
1. The Hungarian Underground Lifestyle
2. Marketing Strategy Free Zone
3. Ties that Bind
4. Dark Clouds are Gathered
5. Writing the Requiem...
6. As daylight Yields
7. Against All Odds we Move Along
8. Trapped in History
9. Fauna Funeral
10. Tenacity Blues

Score: 65 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 november 2005

Koop dit album in

Meer Nadir:

[ Terug naar de Album Reviews ]