Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

10 Fold B-Low - For Those Who Share The Sun
Jaar van release: 2005
Label: Locomotive Music
10 Fold B-Low - For Those Who Share The Sun
Het Spaanse Locomotive Music associeer je niet direct met vernieuwend talent. Ze hebben wel enkele leuke maar belegen Spaanstalige orkestjes in huis en Prong slijt er zijn nadagen, maar naast Daysend hebben ze geen moderne toekomstmuziek in huis. Tot nu, want het Duitse ‘10 Fold B-Low’ schudt ons wakker. Nudeathmetalcore noemen ze het zelf, ik noem het gewoon harde beukmuziek met veel herkenningspunten.

In een tijd waar elke pseudometalcoreband een bravere en beter in de markt liggende stijl opzoekt, levert deze lelijk genaamde band met ‘For Those Who Share The Sun’ een plaat af die veel harder is dan het debuut ‘Low Tuned Output’. Na een introotje worden we brutaal verkracht met een ongehoorde vibe en ‘Free At Last’ bevat even lompe zanglijnen als een woordenreeks die Chris ‘Six Feet Under’ Barnes in een willekeurige discussie opborrelt. En dat voor een stelletje jonge Duitsers die oefenen in oma’s slaapkamer!

De sporadische cleane zangpartijen zit zeer vernuftig in elkaar maar wordt jammer genoeg zeer matig uitgevoerd. Dat en de matige productie zorgen voor toch wat puntenaftrek. Als een label als Roadrunner Records ze zou tekenen, hun een zak met geld beloven in ruil voor nieuwe en nog betere composities én het kwintet in een deftige studio met een enthousiaste topproducer zou opsluiten, dan is er weer een nieuwe relevatie geboren.

Tracklist:
1. Dawn
2. The Seed
3. Free at last
4. For those who share the sun
5. ...to carry on
6. Falling
7. Bloodgoreon
8. Cut myself
9. Call of conscience
10. Dusk and Darkness
11. Puppets

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 september 2005

Koop dit album in

Meer 10 Fold B-Low:

[ Terug naar de Album Reviews ]