Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Melisend - Pre-demo 2005
Jaar van release: 2005
Label: eigen beheer
Nu de dagen korter en kouder worden, de hemelen grijs en de winden guur, de duisternis sneller invalt en de warme kaarsen steeds vaker hun gemoedelijke vlammentongetjes binnenshuis laten zien is het ontbreken van de juiste muziek bijna ontdenkbaar. Grimmige tonen komen veelal rond deze tijd van het jaar uitstekend tot hun recht, en zeg nou zelf, wat is er prettiger dan de regen op de daken, ramen en straten horen tikken terwijl de boxen binnen eveneens mistroostige metaltonen niet de baas kunnen blijven.

Voor zulke stemmingen hoeft u het muzikaal niet ver te zoeken. Een band als My Dying Bride is weliswaar een prima optie, maar zoekt u dichter bij huis zult u, waarde lezer, ook op 't eigen bodem nog eens leuke suggesties treffen. Want wat dacht u bijvoorbeeld van Melisend? Want hoewel deze band nog geen grote naamsbekendheid geniet is dit een warme (koude) aanrader voor als u de kille sferen een welkom wilt verzorgen.

Melisend is aanvankelijk begonnen als Frozen Candles maar na een naamsverandering en een aantal bezettingswisselingen is de band helemaal "Melisend" geworden. Vanaf dat moment kon Melisend zich geheel toespitsen op de muzikale horizon en inmiddels heeft de band een demo op de cv neer kunnen zetten. Als voorproef op de demo kwam de 2 nummers tellende promo, aan de hand waarvan het aan de mensen zoals u en ik is om de band op juiste waarde te schatten.
Zoals gezegd speelt Melisend ijskoude tonen en donkere riffs. Een degelijke combinatie van doom en een beetje death metal zorgt ervoor dat Melisend zowel triestig als loodzwaar en van tijd tot tijd behoorlijk pittig klinkt. Het eerste nummer, "Captivation In Perpetuity", begint weliswaar met een oorstrelend introotje maar wordt al gauw een stevige pot hard metaal. Overigens is de intro tevens ook de outro van het nummer waardoor het als het ware tussen 2 zachte regenbuitjes in zwermt.
Het tweede nummer, "Into Hiding" is stukken donkerder en steekt ook meteen met de hoofdtonen van wal. Een duister stukje muziek die de titel recht doet. Het tempo ligt lager dan bij "Captivation In Perpetuity" maar de adem van dit nummer wordt daardoor een heuse ijsklont, in een glas vol gitzwart water.

Zoals gezegd heeft Melisend inmiddels een wat royaler gevulde demo in de aanbieding en voor de duistere zielen onder ons die doom een warm hart toedragen is deze band beslist het uitchecken waard.
En laat de kaarsen maar even uit.

Tracklist:
1.Captivation In Perpetuity
2.Into Hiding

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 22 september 2005

Meer Melisend:

[ Terug naar de Album Reviews ]