Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Helloween - Mrs. God
Jaar van release: 2005
Label: SPV / Steamhammer Records
Helloween - Mrs. God
De zeven sleutelwoorden voor de laatste maanden van dit jaar: Keeper Of The Seven Keys - The Legacy. Helloween is er klaar voor, zónder Kai Hansen, zónder Michael Kiske. Nu het publiek nog. Toch een grote stap, die voor beide partijen vergemakkelijkt wordt door de release van een nieuwe single.

"Mrs. God" lijkt daarvoor geschreven te zijn. Een kleine drie minuten lang, niet te complex, maar wel verdomde aanstekelijk. Leuke videoclip ook. Ook deze single is geschreven door Andi Deris, die niet zo wanhopig meer probeert een typisch Helloween nummer te forceren en daardoor een veel betere sier maakt. Nieuweling Dani Löble laat merken een strakke en dynamische drummer te zijn. Mrs. God is niet 100% in de Keeper Of The Seven Keys stijl, maar een enkele knipoog naar de minder serieuze nummers op die albums kan niet over het hoofd gezien worden.

Het door de hele band geschreven "The King For A 1000 Years" kun je geen knipoog meer noemen. Ooit een veertien minuten durend orgasme meegemaakt? Een waardige opvolger van de titelsong van de grootste powermetal-albums aller tijden. Opzwepende riffs, veel tempowisselingen, Deris die net zo hemels de saga vertolkt als hij deed op de laatste tour, Gerstner en Weikath die laten horen dat de chemie tussen twee gitaristen in de band nooit beter is geweest dan nu. Keyboards zijn aanwezig, voornamelijk gebruikt om een bombastisch geluid te creëeren. Meerdere luisterbeurten zijn wel nodig om dit monster te behapstukken, maar wachten op een volledig album is nog nooit zo moeilijk gemaakt.

De licht duistere b-kant "Run (The Name Of Your Enemy)" is vergeleken met voorgaand geweld een tamelijk rechtlijnige. Niet slecht, maar te zielloos om ruimte voor te maken op een album. Daarvoor is het refrein iets te eenvoudig (en te hoog!).

Mijn voorspelling: komend Halloween gaat gevierd worden met de volumeknop op tien. Maar dat zien we tegen die tijd, voorlopig kunnen we ons nog even zoet houden met Mrs. God.

Tracklist:
1. Mrs. God
2. The King For A 1000 Years
3. Run (The Name Of Your Enemy)

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 18 augustus 2005

Koop dit album in

Meer Helloween:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Helloween - Mrs. God
Reactie van kiske op 19-08-2005 om 01:29u
Score: 99 / 100

Like I told you all!!! THE KEEPER IS BACK!!! STRONGER THAN EVER!!!