Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-08-2020

Manowar - Hell On Earth IV (dvd)
Jaar van release: 2005
Label: Magic Circle Music
Manowar - Hell On Earth IV (dvd)
Oei oei, we zijn alweer bij het vierde deel van Manowar's Hell On Earth dvd-serie aangekomen. Net als op voorgaande edities kun je op deze dubbel-dvd weer live materiaal en backstage beelden verwachten. Verveelt dat nou nooit? Nee.

De eerste schijf bevat het live materiaal, waarvan het meeste, zo niet alles, opgenomen is tijdens hun Warriors Of The World tournee. Tussen de nummers door krijg je weer korte stukjes te zien over de diverse plaatsen en festivals, en wat beelden van fans. Wie dat gelul tussendoor niet wil zien, kan kiezen om alleen de songs te bekijken, waardoor het meer als een concertregistratie overkomt. De overlapping met de vorige dvds qua songkeuze valt reuze mee, gelukkig, en zorgt ervoor dat de dvd geen herhaling is van de vorige Hell On Earth's. Echter, omdat de opnames op diverse plaatsen zijn gemaakt, verschilt de beeldkwaliteit tussen de diverse nummers. Voornamelijk de opnames van festivals zijn qua beeld minder goed dan die uit een concerthal. Gelukkig is het niet storend. Ook levert de band nog commentaar (in een aparte geluidstrack), of indien gewenst doet Joey DeMaio dat in z'n eentje. Bij films zijn dit soort opties soms best interessant, bij Manowar levert het leuke anekdotes op.

De tweede dvd bestaat hoofdzakelijk uit backstage beelden. Hierin komen zowel band als crew uitgebreid aan het woord, en zie je ook nog wat bekende en minder bekende artiesten zeggen wat ze van Manowar vinden. Natuurlijk bevat het ook hilarische beelden, waaruit onder meer duidelijk wordt dat niet alleen de band het bed in duikt met groupies, maar dat de crew er ook wel raad mee weet. Ook diverse interviewtjes uit tv-shows staan op deze schijf, en leert de band een Duitse tv presentator hoe hij een metalhead wordt.

Als bonus zit er bij deze box, waarvan de verpakking ook erg mooi gedaan is trouwens, nog een cd met daarop het nieuwe nummer King Of Kings (inclusief intro), wat een voorproefje is van het komende Manowar studio album. Het is een typisch Manowar nummer, wat veel goeds voorspelt.

Ik als niet Manowar-liefhebber heb in ieder geval genoten van deze dvd. Goede heavy metal, afgewisseld met veelal hilarische beelden, zorgen voor een erg leuk totaalplaatje. De 5.1 surround sound mix en de bonus cd zijn een bijkomend pluspunt. Alleen jammer dat de schijfjes het geen compleet concert bevatten.

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 31 juli 2005

Koop dit album in

Meer Manowar:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Manowar - Hell On Earth IV (dvd)
Reactie van Smetsar op 18-08-2005 om 19:17u

Kheb er nog niet naar gekeken, maar de verpakking is prachtig gewoon!