Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Blood Red Throne - Monument Of Death
Jaar van release: 2002
Label: Hammerheart Records
Blood Red Throne - Monument Of Death
Dit is een beukende death metal plaat met een black metal randje!!!

Het is duidelijk te merken dat dit een death metal band gevormd is door leden met een death metal achtergrond. Maar dat maakt deze cd juist zo spannend. Als ik naar deze cd luister moet ik vaak denken aan oude Slayer Riffs.

De titels zeggen genoeg: "Portrait of a Killer", "Souls of Damnation", "Dream Controlled Murder" stuk voor stuk heerlijke zagende nummers.

De grunts zijn over het algemeen lekker laag. Zo af en toe komt er een schelle grunt aan te toe. "Souls of Damnation" is zo'n nummer die daarmee opent. "Souls of Damnation" is een heerlijk compact nummer waar even alle remmen los gegooid worden. Bij nummer 3 van de cd getiteld "The Children shall Endure" raast het 5 tal door.

De teksten van overigens alle nummers zijn te ziek voor woorden; ik heb hier de op 1000 exemplaren gelimiteerde suicide kit voor me met een scheermesje en veel bloed voor me en ik hou me amper in bedwang. Geen wonder dat Hammerheart bij deze kit een briefje heeft gestopt met: "Hammerheart take absolutely no responsibility on the content of this limited edition, You are an adult and should be wise enough to decide what is your own choice!"

Verder met Nummer 4: "Dream Controlled Murder". Dit nummer opent met een black metal riff en ook tijdens het nummer bespeur ik black metal riffs. Tchort (een van de leden van Blood Red Throne) waar ik een poosje geleden een interview mee had zei dat er riffs van die bedoelt waren voor het "Anthems" album van Emperor opstonden. Volgens mij is dit 1 van de nummers waarop die riffs gebruikt zijn.

Het gehamer van de drumms en de gitaren doet toch wel een beetje denken aan de laatste 2 behemoth cds. "Mary Whispers Death" volgt weer waar de band gebleven was: Een lekker potje death metal.

"Ravenous War machine" Yesss!! dit nummers is vet als je die oude vertrouwde black metal riffs van welleer combineert met death metal. Wat je krijgt: een ultiem death/black nummer. Dit nummer gaat voor grote pits zorgen zoals we die ook kennen bij het eerder genoemde behemoth live. Blood red throne is bezig met het opzetten van een tour dus nog even wachten mensen.

De titeltrack "Monument of death" hakt vrolijk door en we zijn alweer bij het laatste nummer beland getiteld: "Path of flesh". Dat knallende nummer eindigd met: "Oh, how i love the dead". Een ding is zeker: mensen die denken dat Noren alleen black metal kunnen maken zitten er goed naast.

Hammerheart heeft naast Aeternus zeer goede zaken gedaan door Blood Red Throne te contracteren. Zo heeft deze cd toch nog een beetje een Nederlands tintje.

"Oh, how I love Blood Red throne" wat een killer plaat is dit!

Tracklist:
1. Portrait of a Killer
2. Souls of Damnation
3. The Children Shall Endure...
4. Dream Controlled Murder
5. Mary Whispers of Death
6. Ravenous War Machine
7. Malignant Nothingness
8. Monument Of Death
9. Path of Flesh

Score: 90 / 100

Reviewer: Sufferer
Toegevoegd: 4 januari 2002

Koop dit album in

Meer Blood Red Throne:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Blood Red Throne - Monument Of Death
Reactie van Swans op 04-01-2002 om 17:21u
Score: 80 / 100

Inderdaad een van de / de beste Deathmetal platen van het afgelopen jaar!!!!!! Leuk detail is wellicht dat Blood Red Throne begonnen is als Green Carnation, vervolgens de naam heeft gewijzigd in In The Woods (jawel!!!!!!!) daarna weer Green Carnation hette en vervolgens omgedoopt is in Blood Red Throne. De band heeft dus nog een respectabele geschiedenis ook.......

Blood Red Throne - Monument Of Death
Reactie van Een_Metalfan op 27-09-2002 om 20:24u
Score: 100 / 100

Er is veel over geschreven en gezegd. Maar ik ben het niet eens dat deze band met black metal riffs gooit Luister maar eens naar Divine Empere die slaat achterover van black metal riffs, deze band speelt puur death metal en zovelen roepen weer om Slayer riffs onzin het klinkt als Deicide en Cannibal Corpse en zelfs spelen ze nog wat strakker en hebben ook zelf ideeen. Misschien ben ik niet opjectief maar dat komt omdat ik alles wat de klok slaat op Death metal gebied goed vind. 100 punten.